1asig.ro

11 asiguratori din Taiwan initiaza un proiect pilot pentru realizarea unei platforme blockchain comune

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara din Taiwan (FSC - Financial Supervisory Commission) a aprobat demararea unui proiect pilot pentru infiintarea unei platforme blockchain comune, care va fi realizat de 11 asiguratori locali specializati pe segmentele life si Property & Casualty, noteaza Asia Insurance Review, care citeaza Liberty Times.

PROMO


Potrivit sursei citate, programul pilot va incepe la 1 iulie si va avea o durata de 6 luni. Prin intermediul platformei, asiguratii companiilor implicate pot depune dosare de dauna sau pot opera modificari in ceea ce priveste datele personale, fiecare operatiune fiind realizata o singura data, fara ca asiguratii sa mai fie nevoiti sa contacteze fiecare asigurator in parte.

Cele 11 companii implicate in platforma blockchain sunt: Cathay Life Insurance, Fubon Life Insurance, Nanshan Life Insurance, Shin Kong Life Insurance, Taiwan Life Insurance, Yuanta Life Insurance, China Life Insurance, TransGlobe Life Insurance, First Life Insurance, Cathay Property Insurance si Fubon Property Insurance.

Comentand pe marginea acestui subiect, Autoritatea de Supraveghere Financiara din Taiwan sustine ca folosirea tehnologiei blockchain in acest sens va face ca serviciile de asigurare sa fie mai convenabile. Iar asta, prin prisma faptului ca pot fi procesate mai multe documente in acelasi timp, orice modificare fiind operata simultan la mai multi asiguratori.

De exemplu, precizeaza FCA, daca un client trebuie sa isi actualizeze adresa pentru 3 polite incheiate la 3 asiguratori diferiti, iar cei 3 asiguratori fac parte din noua platforma blockchain, modificarea acestor date trebuie trimisa unui singur asigurator si va fi actualizata automat in bazele de date ale tuturor membrilor platformei blockchain.

Un alt beneficiu este reprezentat de faptul ca, prin intermediul platformei blockchain, un asigurat poate solicita o asigurare medicala sau o asigurare de accident. Solicitarea acestuia este transmisa unui singur asigurator, iar ceilalti 10 asiguratori care se regasesc in platforma blockchain vor fi notificati automat numai daca solicitarea este relevanta si pentru ei.

In acest context, Autoritatea de Supraveghere Financiara din Taiwan sustine ca va continua sa incurajeze industria locala de asigurari sa foloseasca FinTech, pentru a face ca serviciile de asigurare sa fie mai usor de accesat de catre consumatori. In acelasi timp, mai arata FCA, astfel va creste gradul de competitivitate intre asiguratori, ceea ce nu poate fi decat benefic pentru asigurati.

337 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO