1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

130 de dosare de dauna pentru copacii cazuti pe masini, in Sectorul 4

130 de persoane au depus dosare la Primaria Sectorului 4 din Bucuresti, prin care solicita despagubiri, pentru daunele produse de copacii, sau crengile cazute ca urmare a ploii inghetate, care s-a abatut asupra Capitalei la finalul saptamanii trecute.

Potrivit anuntului facut de Primarul Sectorului 4, Daniel BALUTA, proprietarii masinilor avariate in Sectorul 4, din cauza acestui fenomen meteorologic, vor fi despagubiti in limita celor 100.000 de euro pentru care S.C ADP4 S.A a incheiat asigurare pentru astfel de situatii.

La nivelul Capitalei au fost mii de reclamatii legate de crengi rupte, sau de copaci cazuti, insa singura primarie care a gasit o solutie prin care sa-i ajute pe proprietarii de masini care nu au incheiat polite CASCO, sa-si repare autovehiculele avariate.

"Din pacate, ploaia inghetata de la finalul saptamanii trecute a produs mai multe pagube materiale, iar din cauza copacilor cazuti, multe autoturisme au fost avariate. De aceea, am hotarat sa venim in sprijinul proprietarilor si sa ii ajutam sa isi repare masinile. Cei afectati trebuie sa vina la sediul primariei, cu nota de constatare intocmita la fata locului de colegii de la Politia Locala Sector 4, iar juristii nostri le vor oferi suportul necesar intocmirii dosarelor de despagubire, astfel incat cererile sa fie solutionate in regim de urgenta", a declarat Daniel BALUTA, Primarul Sectorului 4.

"Ca urmare a anuntului edilului Sectorului 4, biroul de inregistrare a acestor dosare a fost asaltat de cereri de despagubire, astfel incat, dupa doar trei zile de la incidente autoritatea locala a inregistrat peste 130 de dosare", se arata in comunicatul transmis de primarie.

Sute de angajati ai ADP4, ai Directiei de Gospodarie Locala si Politiei Locale au lucrat continuu pentru a indeparta toti arborii care, sub greutatea ghetii, fie s-au rupt, fie reprezentau un pericol pentru oameni si pentru bunurile aflate pe domeniul public.

"Cuantumul acestei asigurari incheiate de societatea de salubritate a primariei, S.C ADP4 S.A este undeva la 100.000 de euro. Cetatenii trebuie sa se prezinte la Primarie cu actul de constatare intocmit de politia locala si sa faca o solicitare de despagubire. Dosarului i se ataseaza ulterior constatarea pe care o face un service autorizat RAR, impreuna cu devizul aferent si intr-un timp rezonabil proprietarul isi poate recupera suma de bani", a mai explicat Primarul Sectorului 4, Daniel BALUTA.

Pentru masinile avariate in alte sectoare sau localitati, asigurarea facultativa CASCO este cea mai usoara solutie pentru ca prorietatii sa fie despagubiti.

"Proprietarii autovehiculelor avariate de caderea accidentala a copacilor inghetati sau a blocurilor de gheata pot apela la asigurarea lor CASCO pentru a fi despagubiti de companiile de asigurari; de regula, politele CASCO acopera daunele produse de aceste riscuri", au transmis reprezentantii UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

Numai in Bucuresti, in ultimele trei zile, cateva sute de masini au fost avariate de caderea crengilor copacilor inghetati, a copacilor in intregime sau a blocurilor de gheata.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
VIDEO: Asigurarile CASCO, utile in cazul masinilor avariate de copaci sau gheata
UNSAR: Daunele provocate de copacii cazuti sau gheata, acoperite prin polita CASCO
Freezing rain: Sute de masini avariate din cauza copacilor cazuti. Cum sunt despagubiti proprietarii?
Atentie, cad turturi: ISU reaminteste cetatenilor obligatia legala de a curata stresinile si jgheaburile, dar si gheata de pe trotuare