1asig.ro

A.M. Best: Schimbarile climatice, riscurile cyber si cele economice, cele mai importante amenintari

5 min. / 1.540 cuvinte
Schimbarile climatice, riscurile cibernetice si de piata/economice/financiare conduc topul amenintarilor la adresa managerilor de risc ai companiilor, arata un raport realizat recent de A.M. Best, citat de Business Insurance. Potrivit sursei citate, bolile infectioase/contagiunile/pandemiile ocupa abia pozitia a saptea in primele zece cele mai importante amenintari, chiar si in contextul COVID-19.

PROMO


Raportul are la baza examinarea impactului pe care peste 60 de riscuri potentiale il au asupra frecventei si a severitatii cu care se confrunta asiguratorii din SUA pe partea de despagubire de dauna. Amenintarile si provocarile pe care le presupun aceste riscuri necesita ca "managementul riscurilor emergente" sa fie "o parte esentiala a kit-ului de management al riscului pentru companii", subliniaza A.M. Best.

"Companiile de asigurari trebuie sa scaneze, in mod constant, ecosistemul pentru riscuri, sa cuantifice impactul riscurilor emergente si sa fie proactive in elaborarea unor planuri de atenuare, in cazul in care astfel de riscuri se manifesta", noteaza A.M. Best.

Schimbarile climatice si expunerile adaugate rezultate din frecventa crescuta a uraganelor, a secetei, dar si a incendiilor de vegetatie au impact asupra companiilor de asigurari, explica A.M. Best, care, totodata, ofera si informatii care arata ca, din 1970 si pana in prezent, numarul catastrofelor naturale a crescut in mod constant.

"Avand in vedere frecventa si severitatea crescute inregistrate de fenomenele meteo extreme, asiguratorii au fost grav afectati de pierderile aferente", precizeaza A.M. Best, care puncteaza ca "asiguratorii percep incendiile de vegetatie drept un risc emergent din ce in ce mai frecvent."

Expunerile la riscurile cibernetice au ocupat pozitia secunda in acest clasament realizat de A.M. Best, care citeaza un raport realizat de Forbes potrivit caruia, doar in prima jumatate a anului 2019, peste 4 miliarde de fisiere importante au fost expuse breselor de securitate. Conform Varonis Systems, anul trecut, costul mediu al unei brese de Securitate a fost de 3,92 de milioane de dolari.

A.M. Best subliniaza ca "riscul cibernetic reprezinta o amenintare cu o evolutie rapida, iar impactul riscului cibernetic poate fi resimtit de mai multe linii de business." Potrivit sursei citate, atacurile informatice vor continua sa creasca, iar, la nivel global, cheltuielile pe partea de securitate cibernetica sunt estimate sa ajunga, pana in 2022, la peste 133 de miliarde de dolari.

Riscurile de piata/economice/financiare au ocupat pozitia a treia in clasamentul A.M. Best, cu o mai mare atentie din partea companiile de asigurari specializate pe segmentele de viata si anuitati, insa, cu toate acestea, amenintarile respective sunt, in opinia A.M. Best, ingrijoratoare si pe segmentele de Property si Casualty.

"Volatilitatea pietei de capital a fost, in mod traditional, o preocupare pe partea de anuitati si asigurari de viata, dar, in randul re/asiguratorilor Property & Casualty, instrumentele de venituri fixe reprezinta o parte majora a investitiilor lor, iar, intr-un mediu prelungit cu o rata scazuta a dobanzii, un astfel de portofoliu a dus la o scadere a contributiilor veniturilor investitionale la baza generala", mai arata A.M. Best.

202 accesari