1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

A fi "digital-ready", in topul ingrijorarilor companiilor pentru anul 2019

Companiile traditionale sunt din ce in ce mai ingrijorate ca nu vor reusi sa tina pasul cu organizatiile "native digital", arata sondajul "2019 Executive Perspectives on Top Risks" realizat de Protiviti si North Carolina State University Poole College of Management's Enterprise Risk Management (ERM) Initiative.

Astfel, business-urile traditionale se tem ca nu vor reusi sa isi transforme cu succes operatiunile si infrastructura intr-un mod care sa le permita sa fie competitive cu acele companii "native digital".

In cadrul raportului au fost intervievati 825 de executivi si membri ai board-urilor, acestia explicand care sunt riscurile de business de care se tem cel mai mult in 2019. "Digital readiness" este in topul ingrijorarilor, indicand, asadar, ca agilitatea digitala este extrem de importanta pentru organizatii. Rezultatele sondajului mai indica faptul ca mediul de business global va fi mai riscant in 2019 decat in anii anteriori.

Conform sondajului, top 10 riscuri de care sunt ingrijorate companiile in 2019 includ:
  1. Posibilitatea ca operatiunile existente sa nu indeplineasca asteptarile de performanta, un aspect important in competitia impotriva firmelor "native digital"
  2. Atragerea de noi talente
  3. Schimbari legislative
  4. Amenintari cibernetice
  5. Rezistenta in fata schimbarilor de operatiuni
  6. Viteza mare de aparitie a inovatiilor si tehnologiilor disruptive
  7. Securitatea informatiei si managementul identitatii si al intimitatii
  8. Inablitatea de autiliza Big Data
  9. Cultura organizatuionala care nu incurajeaza suficient identificarea la timp a riscurilor
  10. Sustinerea loialitatii clientilor si pastrarea acestora