A inceput batalia pentru WTC - Tendinte - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Ghid Asig 
 Dictionar 
 Lex 
 Tendinte 
 Timp liber 
1 EUR = 4.7564 RON
1 USD = 4.2005 RON


RFI

Tendinte

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

A inceput batalia pentru WTC


Lupta pentru despagubirile in cazul cladirilor World Trade Center (WTC), lovite de doua aeronave deturnate de teroristi in luna septembrie a anului 2001, a demarat la inceputul saptamanii trecute intr-un tribunal districtual din Statele Unite ale Americii.

In declaratiile introductive ale primei audieri, avocatii reasiguratorului Swiss Re si ai celorlalti asiguratori si reasiguratori implicati si-au pledat cauza: acestia sustin ca atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, care au distrus cele doua turnuri ale binecunoscutului centru de afaceri din New York, trebuie considerate ca fiind un singur incident.

In aceasta situatie, daunele agregate care trebuie acoperite de catre toate companiile de asigurare si reasigurare implicate se ridica la aproape 4 miliarde USD.
De alta parere sunt, insa, reprezentantii titularului contractului de leasing asupra cladirilor, Larry SILVERSTEIN, care afirma ca, in momentul producerii tragediei, conditiile de asigurare erau prevazute intr-un alt contract, cu caracter temporar.

Acesta ar prevede existenta a doua incidente separate. Daca instanta va hotara ca este intr-adevar vorba despre doua incidente, asiguratorii si reasiguratorii implicati vor plati daune de peste 7 miliarde USD.

Expertii sunt de parere ca procesul va dura circa doua luni si ca va fi, mai mult ca sigur, urmat de deschiderea altor cazuri legate de sangeroasele atacuri din toamna anului 2001.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (A inceput batalia pentru WTC).
Share |


Autor: Alexandru CIUNCAN | Publicat pe 12.02.2004 | 1193 vizualizari


TOP Stiri
PAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM