1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ACHMEA a finalizat vanzarea asiguratorului sau de viata din Irlanda catre AVIVA

Grupul olandez ACHMEA a anuntat ca a finalizat vanzarea asiguratorului sau de viata din Irlanda - FRIENDS FIRST catre AVIVA. "Au fost primite toate aprobarile necesare finalizarii tranzactiei din partea autoritatilor de reglementare. Ca urmare, a fost finalizat transferul integral de actiuni al FRIENDS FIRST Life Assurance Company catre AVIVA", a anuntat ACHMEA intr-un comunicat de presa.

Anuntata in noiembrie 2017, tranzactia urmeaza sa aiba un impact financiar asupra grupului olandez de circa 225 milioane euro, reprezentand atat venitul direct din vanzarea companiei, cat si plati ale dividenelor colectate anterior acesteia.

In noiembrie 2017, ACHMEA anunta ca operatiunea presupune transferul intregului pachet de actiuni detinut la FRIENDS FIRST Life Assurance Company, inclusiv a celor 320 de angajati, acestia urmand a face parte din echipa AVIVA - care are deja o prezenta puternica pe piata de asigurari de viata si pensii private din Irlanda, respectiv este compania lider de piata pe segmentul de asigurari generale.

Astfel, in urma acestei achizitii, AVIVA devine unul dintre cei mai mari asiguratori compoziti de pe piata de asigurari din Irlanda, cu o cota de piata de circa 15% atat pe segmentul de asigurari de viata, cat si pe segmentul de asigurari non-life.

Detinuta de ACHMEA, compania FRIENDS FIRST a fost fondata in urma cu mai bine de 180 de ani. FRIENDS FIRST comecializeaza in principal produse de asigurare de viata, pensii, asigurari cu componenta investitionala - atat pentru persoane fizice, cat si juridice.

FRIENDS FIRST are peste 250 mii de clienti si o cota de piata de 6%, fiind lider de piata pe segmentele de asigurare de grup si protectia veniturilor.