1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
AEGON Romania a decis sa acopere, ...

AEGON Romania a decis sa acopere, in mod exceptional, riscurile asociate noului coronavirus

Compania de asigurari de viata AEGON Romania a luat decizia de a nu aplica excluderea riscului pandemiei la niciunul dintre produsele din portofoliu care acopera decesul sau spitalizarea din imbolnavire, ca o masura exceptionala, pentru acest an.

Exceptarea epidemiilor si pandemiilor este o practica uzuala in industrie.

Reprezentantii companiei au luat aceasta hotarare deoarece considera ca situatia actuala impune masuri exceptionale de solidarizare a intregii societati si pentru ca si-au dorit sa le vina in ajutor clientilor cu cat mai mult este posibil.

"In situatiile dificile este cel mai bun moment sa dam dovada de solidaritate, sa fim uniti, sa le intindem o mana de ajutor celor din jur. Noi am decis sa ne despagubim clientii si in cazul imbolnavirilor cu noul coronavirus. Concret, pentru asigurarile noastre de viata unde exista excludere de despagubire in caz de pandemie, am eliminat acele excluderi pana la finalul acestui an, masura valabila atat pentru contractele deja existente, cat si pentru cele viitoare. Imi doresc ca toti clientii nostri sa fie sanatosi si in siguranta, dar sa stie ca, in cazul in care au nevoie, noi suntem gata sa ii sustinem. Deja ne-am informat clientii si partenerii despre aceasta decizie", a declarat Sinziana MAIOREANU, Director General al AEGON Romania.

Aceasta masura se alatura celorlalte demersuri ale AEGON Romania pentru sustinerea clientilor, a comunitatii si pentru limitarea pandemiei: munca de acasa pentru toti angajatii sai, oferirea diverselor modalitati digitale prin care clientii isi pot administra asigurarile, dar si servicii de consultanta online si telefonice, precum si donarea a doua izolete catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj.

AEGON Romania estimeaza ca, dupa ce in 2019 industria asigurarilor a cunoscut o perioada de revigorare, anul acesta vom asista la o scadere a vanzarilor.

Reprezentantii companiei sunt de parere ca industria asigurarilor va fi afectata de faptul ca oamenii nu se mai pot deplasa la banci sau brokeri, precum si de climatul de nesiguranta economica, asadar se va observa o scadere a vanzarilor, chiar daca jucatorii din acest domeniu fac demersuri semnificative pentru a continua vanzarile in mediul online.

Subscrierile AEGON Romania au avansat cu 25% in 2019

Anul trecut, Romania a traversat o perioada de crestere pe segmentul asigurarilor de viata si pentru sanatate. AEGON nu a facut exceptie si a inregistrat o crestere de 25% a cifrelor de vanzare pentru principalele produse pe care le promoveaza prin intermediul partenerilor sai, in 2019 fata de 2018. Potrivit calculelor interne ale AEGON Romania, precum si a rezultatelor oficiale publicate de ASF recent, compania a inaintat doua pozitii, ajungand pe locul sapte in clasamentul celor mai importanti asiguratori de viata activi pe piata locala.

Compania a incheiat 2019 cu un volum total al primelor brute subscrise de circa 120 milioane lei (aproximativ 25 milioane euro), in crestere cu circa 25% fata de 2018, peste valoarea estimata initial.

Valoarea plasamentelor in 2019 a atins pragul de 362 milioane lei, in crestere cu 44 milioane lei comparativ cu 2018, iar prima medie bruta a fost de 2.313 lei.

Indemnizatiile pentru politele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate si anuitatile) s-au plasat la 6,81 milioane lei, iar valoarea indemnizatiilor pentru evenimentele asigurate (daune) a fost de 1,8 milioane lei. Valoarea medie a despagubirilor acordate per dosar s-a ridicat la 3.817 lei.

De asemenea, grupul AEGON a inregistrat rezultate bune pentru a doua jumatate din 2019, pe plan international, cu venituri nete de 910 milioane euro.

"Cu certitudine ca 2020 va arata complet diferit fata de previziunile pe care le-am facut cu totii la incheierea lui 2019. Cel mai important acum este sa trecem cu bine peste aceasta incercare, iar noi si familiile noastre sa fim sanatosi. In ceea ce priveste industria asigurarilor, cu siguranta ca va fi afectata. Totusi, sa nu uitam ca nevoile noastre raman aceleasi legate de viata, sanatate, economisire, grija pentru cei dragi, pentru propria persoana. Cred ca se va schimba modul in care percepem aceste nevoi, care va deveni mai pregnant, de aceea cred ca si noi, jucatorii de pe piata asigurarilor, va trebui sa ne adaptam si sa imbunatatim modul in care satisfacem acestei nevoi. Acum, mai mult decat oricand, este lesne de observat ca asigurarea nu este un lux, ci o necesitate, pentru ca normalitatea cu care eram obisnuiti se poate schimba intr-o fractiune de secunda!", a conchis Sinziana MAIOREANU.

Potrivit raportului Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F), dat publicitatii la inceputul lui aprilie, in 2019 societatile de asigurare au subscris prime brute in valoare de circa 11 miliarde lei, cu peste 8% mai mult decat in 2018. Valoarea totala a despagubirilor achitate de companii a crescut cu 14,5%, la 6,8 miliarde de lei. Piata locala a ramas concentrata pe segmentul asigurarilor generale, care au avut o pondere de 79% din totalul primelor brute subscrise. Primele brute subscrise au avut valori cu 8,5% mai mari decat in 2018, iar valoarea subscrierilor pe segmentul asigurarilor de viata s-a majorat, la randul sau, cu 7,3%.

AEGON a intrat pe piata din Romania in 2007, prin divizia de pensii private, si in 2008 prin compania de asigurari de viata. In prezent, AEGON Romania are aproximativ 1 milion de clienti si 150 de angajati.

Nota: Rezultatele AEGON Romania nu se regasesc in statisticile oficiale publicate de ASF, deoarece AEGON Romania este sucursala a AEGON Polonia, iar conform legislatiei in vigoare, rezultatele nu sunt in mod explicit prezentate in raport, ci sunt cumulate cu ale celorlalte sucursale active in segmentul asigurarilor de viata.