1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ALLIANZ: Asigurarile pentru riscuri cibernetice vor deveni asigurarile de incendiu ale secolului XXI

Riscul tot mai sporit al unui atac cibernetic si obligatia legala privind protectia datelor vor accelera cererea pentru asigurari cibernetice in Europa, au mentionat reprezentanti ai ALLIANZ, in timpul lansarii unui produs specific dedicat intreprinderilor mici si mijlocii din Germania.

Asigurarile cibernetice s-au dezvoltat lent in Europa, una din 10 companii incheindu-si o astfel de polita, a precizat Christopher LOHMANN, Responsabil de regiunea Europei Centrale si de Est la ALLIANZ Global Corporate & Speciality, citat de Reuters.

Totusi, el este de parere ca, odata cu crestea nivelului de constientizareprivind aceste amenintari si datorita modificarilor aduse cadrului legislativ (cum este legea privind securitatea cibernetica din Germania care a intrat in vigoare in 2015), va spori si cererea.

"Sunt motive sa credem ca asigurarile cibenetice vor deveni asigurarile de incendiu ale secolului XXI", a mai spus el, adaugand ca un sistem IT functional si siguranta datelor sunt elemente critice pentru activitatea multor dintre business-uri si pentru reputatia acestora.

Conform unui raport recent al KPMG, 40% dintre companiile germane au fost afectate, un ultimii 2 ani, de diverse incidente ce tin de securitatea cibernetica, cifra in urcare cu 50% fata de 2013.

In acelasi timp, in Germania, subscrierile pe politele destinate protectiei cibernetice s-au cifrat la sub 10 milioane de euro anul trecut, conform reprezentantului ALLIANZ. Spre comparatie, in SUA, subscrierile asiguratorilor pe aceasta linie in 2015 au fost de 2,5 miliarde de dolari.