ALLIANZ isi va intensifica prezenta in ECE - Tendinte - Asigurari - Totul despre asigurari...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Ghid Asig 
 Dictionar 
 Lex 
 Tendinte 
 Timp liber 
1 EUR = 4.7564 RON
1 USD = 4.2005 RON


RFI

Tendinte

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

ALLIANZ isi va intensifica prezenta in ECE


Werner ZEDELIUS, membru in Consiliul de Administratie al grupului german de servicii financiare ALLIANZ, prezent si pe piata de profil din Romania prin intermediul societatii ALLIANZ-TIRIAC (lider la mai multe clase de asigurare), se arata increzator in viitorul pietelor de profil din Europa de Est.

In opinia acestuia, desi aderarea la Uniunea Europeana (UE) inseamna si "noi riscuri pentru asiguratori", oportunitatile de dezvoltare sunt extraordinare. "Sunt de parere ca, pe termen mediu si lung, aderarea la Uniunea Europeana va genera si crestere economica, stimuland cererea agregata pentru produsele de asigurare", declara ZEDELIUS.

Conform unor studii macroeconomice, odata cu intrarea altor membri in UE, populatia va creste cu 16%, in timp ce PIB (Produsul Intern Brut) la nivelul acestei organizatii se va majora cu doar 4%. Cu toate acestea, adevaratele beneficii vin din faptul ca economiile tarilor candidate se dovedesc a fi mai dinamice decat cele ale statelor cu traditie in UE.
"Atragerea de investitii directe, continuarea procesului de privatizare, cresterea nivelului de trai etc", acestea sunt doar cateva dintre previziunile de ordin economic realizate de catre analistii ALLIANZ.

In ultimii ani, grupul ALLIANZ s-a dovedit a fi foarte activ in Europa de Est, fie prin dezvoltarea propriilor subsidiare, fie prin achizitionarea unei participatii la companii deja existente, astfel incat, in prezent, grupul german ocupa locul secund in topul asiguratorilor din Europa Centrala si de Est, cu o cota de piata cumulata de 11%. Mai mult, grupul german intentioneaza sa isi intensifice prezenta in aceasta zona.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (ALLIANZ isi va intensifica prezenta in ECE).
Share |


Autor: Alexandru CIUNCAN | Publicat pe 11.12.2003 | 1358 vizualizari


TOP Stiri
PAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM