1asig.ro

AM Best: Piata de asigurari de sanatate din China va scadea in prima jumatate a anului

5 min. / 1.540 cuvinte
AM Best prognozeaza, pentru prima jumatate a anului, o reducere a vanzarilor pe segmentul de asigurari de sanatate din China si sustine ca, cel mai probabil, epidemia de coronavirus va avea cel mult un impact limitat asupra companiilor de asigurari non-life, dar ca va afecta cresterea principalelor linii de business in prima parte a acestui an. Potrivit AM Best, impactul va fi limitat prin prisma faptului ca guvernul chinez s-a angajat sa suporte costurile tratamentului pentru coronavirus, dar si prin prisma faptului ca epidemiile sunt excluse la scara larga in randul asiguratorilor.

PROMO


"Avand in vedere ca guvernul va suporta costurile medicale asociate epidemiei de coronavirus, detinatorii de polite individuale nu vor suporta costuri medicale din propriul buzunar, ce ar putea fi acoperite ulterior de o asigurare privata de sanatate. Pe termen scurt, orice efect negativ al epidemiei de coronavirus va avea impact asupra cresterii principalelor linii de business. Vanzarile din prima jumatate a anului ar putea fi afectate de masurile luate impotriva coronavirusului, cum ar fi blocarea orasului, restrictii de calatorie, descurajarea interactiunilor personale, reducerea posibilitatilor de vanzare, dar si de o scadere generala a activitatilor economice din tara", arata AM Best.

China are un program de asistenta medicala de stat bazat pe coplata, care acopera 90% din populatie, si, recent, GlobalData a aratat ca, in 2017, asigurarile de sanatate au avut o rata de penetrare de 0,53%, ce este de asteptat sa creasca, pana in 2022, pana la 0,74%. Pe termen lung, aceasta crestere ar putea fi stimulata, iar AM Best se asteapta ca o mai buna constientizare a riscurilor de sanatate, subliniata acum de epidemia de coronavirus, va determina mai multe persoane sa incheie asigurari private de sanatate.

"Pe termen mediu si lung, experienta data de situatia de urgenta la nivel sanitar generata de epidemia de coronavirus poate determina, in randul consumatorilor, o crestere a gradului de constientizare cu privire la riscurile generale pentru sanatate, care, la randul sau, ar putea genera, in viitor, cresterea vanzarilor de asigurari de sanatate. Pe termen lung, experienta epidemiei de coronavirus poate schimba tiparele in care oamenii consuma servicii medicale, iar companiile de asigurari vor trebui sa isi ajusteze modelele si preturile, pentru a tine pasul, in viitorul apropiat, cu o utilizare tot mai mare a serviciilor medicale", mai arata AM Best.

In dimineata zilei de miercuri, 5 februarie, bilantul coronavirusului indica, potrivit Comisiei Nationale de Sanatate a Chinei, 490 de decese si 24.324 de cazuri de coronavirus confirmate doar in China. Nu doar China se lupta cu coronavirusul, ci si multe alte tari, iar cel mai recent raport citat de Al Jazeera arata situatia cazurilor de coronavirus confirmate si in alte tari: Australia - 13, Belgia - 1, Cambodgia - 1, Canada - 4, China - 24.324, Finlanda - 1, Franta - 6, Germania - 12, India - 3, Italia - 2, Japonia - 33, Malaezia - 10, Nepal - 1, Filipine - 3, Rusia - 2, Singapore - 24, Coreea de Sud - 18, Spania - 1, Sri Lanka - 1, Suedia - 1, Taiwan - 1, Thailanda - 1, Emiratele Arabe Unite - 5, Marea Britanie - 2, SUA - 11, Vietnam - 10.

201 accesari
Sondaj

Ce tipuri de asigurari anticipati ca vor creste cel mai mult in 2020?

- RCA
- Casco
- Locuinte
- Viata
- Sanatate
- Raspunderi civile
- Altele (mentionati in comentarii)


PROMO