1asig.ro

ANAT: Vanzarile pentru minivacanta de Sfanta Maria au crescut cu 38% pe litoral

Vanzarile pentru minivacanta de Sfanta Maria sunt mai mari cu pana la 38% pe litoral si cu pana la 25% pentru statiunile balneo ori munte, fata de anul 2017, cand durata acesteia a fost de patru zile, a anuntat Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).

PROMO


Cele mai multe solicitari au venit in ultimele doua saptamani, dupa anuntul ca zilele de 16 si 17 august sunt libere.

Beneficiarii voucherelor de vacanta au cautat in special hoteluri de doua si trei stele, pentru a se incadra in valoarea acestora/persoana, iar cei care au platit vacanta in bani au preferat hoteluri de trei si patru stele.

Pe litoral, vanzarile pentru minivacanta sunt in concordanta cu intreg sezonul 2018, pe care agentiile de turism membre ANAT il anunta peste asteptari, datorita rezervarilor masive facute in perioada de Early Booking si, mai ales, acordarii voucherelor de vacanta angajatilor din sistemul public. Fata de sezonul trecut, vanzarile prin agentiile de turism sunt mai mari cu 18%-20%.

In perioada de Early Booking cererea a fost mai mare cu o treime fata de anul trecut, in timp ce voucherele de vacanta emise in primele sase luni ale anului au ajuns la o valoare de 148 de milioane de euro, de cinci ori mai mare fata de 2017. Fara vanzarile din primele trei luni ale anului si fara voucherele de vacanta (o parte dintre acestea folosite imediat ce au fost primite), sezonul pe litoralul ar fi fost afectat de vremea nefavorabila din lunile iunie si iulie.

Analizand rezultatele de pana acum, turoperatorii de turism intern membri ai ANAT pledeaza in continuare pentru mentinerea voucherelor de vacanta pe hartie sau pe suport electronic si netransformarea acestora intr-o indemnizatie care ar putea sa nu fie folosita pentru cumpararea unei vacante in Romania.

Vara aceasta, turistii au preferat statiunile Mamaia/Navodari, Eforie si Jupiter/Venus, la un pachet mediu de 1.920 de lei. Cele mai multe cereri au fost pentru hoteluri cu facilitati pentru copii, cu piscina, cu demipensiune ori all inclusive. Durata medie a sejurului este de cinci zile, similara sezonului trecut.

La munte si in statiunile balneo cele mai multe cereri au fost pentru sejururi de cinci nopti, respectiv sapte nopti. Pachetele pentru sejururi de cinci nopti pe Valea Prahovei au costat intre 800 si 1.200 lei/camera dubla la un hotel trei stele cu mic dejun inclus, iar in statiunile balneare costul a fost cuprins intre 1.600 lei si 2.100 de lei pentru cinci nopti de cazare in camera dubla, la un hotel de trei stele, cu demipensiune si tratament.

Datele turoperatorilor de turism intern arata ca rezervarile pentru vacante la mare in ultimele doua saptamani din august si primele doua saptamani din luna septembrie sunt peste cele de anul trecut, ceea ce va insemna ca, per total, sezonul 2018 va urma trendul ascendant deja inregistrat (+18%/20%) in comparatie cu sezonul 2017.

462 accesari
Sondaj

Ai o asigurare medicala privata (produs care iti acopera o varietate de servicii medicale, la o multitudine de furnizori)?

- Da, de la serviciu
- Da, mi-am cumparat-o eu
- Nu, dar doresc sa imi fac una in urmatoarele 6 luni
- Nu, si nu doresc sa imi fac una in urmatoarele 6 luni


PROMO