1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASF: Euro Insurance, filiala LeasePlan Corporation, intra pe piata RCA din Romania

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat ca a oferit un raspuns afirmativ notificarii primite din partea Bancii Centrale din Irlanda cu privire la solicitarea depusa de societatea Euro Insurance DAC - denumire comerciala LeasePlan Insurance - de a activa pe piata asigurarilor din Romania in baza libertatii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services).

Euro Insurance DAC poate oferi servicii pentru clasa X - RCA, incepand cu data de 3 martie 2017, cu conditia respectarii prevederilor legislatiei specifice referitoare la asigurarile de raspundere civila auto obligatorii: Legea 237/2015, OUG 54/2016 si Norma 39/2016.

Compania Euro Insurance DAC (LeasePlan Insurance) a fost infiintata in anul 1994 ca subsidiara a grupului irlandez LeasePlan Corporation. LeasePlan Insurance este activa in 23 de tari si ofera asigurari de raspundere civila auto obligatorii (RCA) pentru flota LeasePlan, companie de leasing operational membra a grupului irlandez, dar si pentru alte flote mari.

LeasePlan Insurance se supune reglementarilor Bancii Centrale a Irlandei.

Recent, pe piata RCA a intrat si compania bulgara DallBogg, tot in baza libertatii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services).

Piata asigurarilor auto obligatorii - RCA a crescut si in trimestrul patru al anului 2016, continuand trendul ascendent din ultimii 5 ani. Astfel, volumul total al primelor brute subscrise (PBS) pe segmentul RCA a atins in anul 2016 un total de 4,03 miliarde lei, in crestere cu circa 30% fata de anul 2015, cand a insumat 3,11 miliarde lei, conform datelor ASF.

Numarul de contracte RCA incheiate, exprimat in unitati anuale, a atins anul trecut un nivel de 4.983.409, ceea ce echivaleaza cu o crestere cu peste 5% fata de anul anterior.

PROMO