1asig.ro
1asig.ro

ASF a prelungit mandatul lui Marian ZLATARU in functia de Director General Adjunct al ASITO Kapital

5 min. / 1.540 cuvinte
In cadrul sedintei de miercuri, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a aprobat masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private, printre care si numirea lui Marian - Constantin ZLATARU pentru un nou mandat in functia de Director General Adjunct la societatea ASITO Kapital.

PROMO


Initial, Marian ZLATARU a primit aprobarea ASF pentru aceasta functie in iunie 2018. Anterior, acesta a ocupat functia de Director de Vanzari in cadrul aceleiasi companii, incepand cu luna iulie 2017.

Marian ZLATARU are o experienta de peste 25 de ani in domeniul asigurarilor din Romania. Timp de aproape 14 ani, in perioada august 1994 - aprilie 2008, el a detinut functia de Director Adjunct al Diviziei de Asigurari Generale, ASIROM VIG, conform profilului acestuia de LinkedIn. Ulterior a fost cooptat in echipa ATE Insurance, unde a ocupat functiile de Director Asigurari Generale (martie 2008 - octombrie 2012) si Director General Adjunct (octombrie 2011 - iulie 2017)

In cadrul aceleiasi sedinte, ASF a mai aprobat:

- Sanctionarea companiilor de brokeraj care nu au respectat prevederile legale privind transmiterea raportarilor periodice la Autoritatea de Supraveghere Financiara;
- Rezultatele controlului periodic efectuat la Certinvest Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A. in calitate de administrator al F.P.F. Pensia Mea.
- Prelungirea cu 2 ani a perioadei maxime de auditare de 5 ani consecutivi de catre actualul auditor financiar G5 Consulting S.R.L. a situatiilor financiare ale Fondurilor deschise de investitii FIX Invest si Prosper Invest, precum si ale Fondurilor inchise de investitii BET-FI Index Invest, Smart Money si Optim Invest administrate de SAI Broker S.A., pentru anii 2020 si 2021;
- Aprobarea prospectului UE pentru crestere in vederea majorarii capitalului social al societatii Serico S.A. Bucuresti;
- Emiterea Certificatului de Inregistrare a obligatiunilor emise de societatea Norofert S.A. Bucuresti in vederea admiterii la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare administrat de BVB.

A.S.F. este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

361 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO