1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASF vrea sa atraga 8 milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea arhitecturii IT

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) intentioneaza sa atraga aproximativ 8 milioane de euro din fonduri europene pe care ii va investi in revizuirea intregii arhitecturi IT, conform Presedintelui Institutiei, Misu NEGRITOIU.

"Facem o revizuire completa a arhitecturi IT. Avem consultanta de la Banca Mondiala, iar finantarea acestui proiect se va face din fonduri europene si cuprinde echipamente, soft-uri si altele. Inlocuim complet platforma IT, bazele de date - de la colectare pana la accesarea datelor pentru analiza profilului de risc. Este un proiect pe care noi l-am estimat la circa 8 milioane de euro si pe care urmeaza sa-l depunem in iunie - iulie, cu adjudecare probabil in septembrie", a declarat Misu NEGRITOIU, Presedintele ASF.

"Intre timp noi facem lucrurile si cu resurse proprii. Avem un buget alocat pentru IT, pentru a moderniza toata arhitectura", a adaugat Misu NEGRITOIU.

Modernizarea sistemelor IT face parte din cele 5 proiecte prioritare ale Autoritatii pentru anului 2015, mai exact din proiectul "Consolidarea capacitatii institutionale a ASF".

In cadrul acestui proiect, ASF va implementa programul de guvernanta IT, care se va concentra pe implementarea proceselor, a organizatiei si a mecanismelor de masurare a performantei care sa asigure un nivel de functionare si control al mediului IT corespunzator necesitatilor. Programul de infrastructura IT va porni de la problemele existente in infrastructura hardware, de telecomunicatii si software, urmand sa conduca la proiectarea unei arhitecturi-tinta care sa tina seama de evolutia tehnologiei si sa raspunda necesitatilor.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a inregistrat, in primul trimestru din 2015, un excedent de peste 10 milioane lei, in conditiile in care a realizat venituri cu 10% mai mari decat cele bugetate, iar cheltuielile au reprezentat circa 70% din suma previzionata.

ASF avea un numar efectiv de 466 de salariati la 1 martie 2015, reprezentand o reducere de 143 de salariati fata de martie 2014, respectiv cu 252 in minus fata de totalul de 718 cati au fost preluati in 2013 de la CNVM, CSA si CSSPP.