1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASIBAN a urcat 2 locuri in clasamentul general

Conducerea societatii de asigurari ASIBAN a prezentat, astazi, 29 martie a.c., rezultatele financiare obtinute de companie in anul precedent. Conform datelor, ASIBAN a mai urcat 2 locuri in clasamentul general, situandu-se pe un onorabil loc 7.
Cifra de afaceri realizata in 2001 a fost de 554 miliarde lei, iar profitul obtinut de circa 55 miliarde lei. Chiar daca este un pic mai mic decat cel estimat de societate pentru 2001 (60-62 miliarde lei), reprezentantii ASIBAN au declarat ca acest fapt de datoreaza aplicarii corecte a normelor si reglementarilor, privind calcularea rezervelor tehnice, emise de catre Comisia de Supraveghere Asigurarilor. In anul 2001 societatea a avut rezultate bune, inregistrand un volum de prime brute de 343 miliarde lei, despagubirile fiind in valoare de 99 miliarde lei.
Domnul Petrus BUSUIOCESCU a mentionat in cadrul conferintei ca rezultatele raportate sunt cele reale, conform principiului ca "cea mai buna minciuna este adevarul"si ca "ďnteresul societatii noastre este de a sti clar ce pozitie ocupam in piata, chiar daca ducem o adevarata batalie cu societatile care declara un profit mai mare decat cel adevarat, in ideea de a se situa pe o pozitie mai inalta".
Capitalul societatii ASIBAN a fost majorat, de curand, la 82 miliarde de lei.
Pentru anul in curs, ASIBAN si-a propus sa pastreze pozitia de lider la asigurarea de risc financiar, sa dezvolte segmentul asigurarilor de viata si relatiile de leasing cu diferite societati, si de asemenea sa urce in clasament. In prezent ASIBAN are un portofoliu de clienti de 3-400.000 (persoane fizice si juridice), iar tendinta este de a creste numarul asiguratilor persoane fizice.
Pentru 2002 ASIBAN estimeaza un volum de incasari prime brute de peste 460 miliarde lei si despagubiri de circa 150 de miliarde lei.

Pentru a putea citi datele financiare ale societatii ASIBAN, obtinute in 2001, pe categorii de asigurari, click aici.
PROMO