1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASITO KAPITAL preia o companie de asigurare din Ucraina

ASITO KAPITAL va prelua 99% din actiunile asiguratorului ucrainean STAR-POLIS, cu sediul la Kiev, au declarat oficialii companiei pentru 1asig.ro.

"Actionarii nostri au analizat piata de profil din Ucraina si au considerat ca exista perspective de dezvoltare pe aceasta piata. Desi, in prezent, sunt anumite dificultati pe segmentul de profil in Ucraina, in viitor acestea se vor rezolva. Investitia a fost una rezonabila si asteptam avizul autoritatilor locale pentru finalizarea trazanctiei, estimata pentru 30 iunie a.c.", a declarat pentru Marcel PIRCIOG, Directorul General al ASITO KAPITAL.

Societatea de asigurare STAR-POLIS a fost infiintata in anul 2008, avand un capital social de 8 milioane grivne (aproximativ 335.000 de euro). Compania a incheiat anul precedent cu un profit net de 5,4 milioane de grivne (226.000 de euro). STAR-POLIS mai detine si o participatie de 40% in cadrul unei banci locale - SMARTBANK, ce va intra astfel sub controlul asiguratorului roman, potrivit comunicatului de presa publicat pe site-ul bancii SMARTBANK.

"Noul actionariat intetioneaza sa implementeze experienta globala acumulata de-a lungul anilor in vederea dezvoltarii companiei de asigurare din Ucraina, sa extinda lista de produse de asigurare si sa creasca baza de clienti din pietele din Europa Centrala si de Est", se arata in comunicatul SMARTBANK.

ASITO KAPITAL este detinuta de cel mai mare asigurator din Republica Moldova - MOLDASIG, fiind infiintata in 1998. In primii ani de activitate, obiectivul principal al ASITO Kapital a fost asigurarea activelor si afacerilor derulate de grupul petrolier LUKOIL in Romania. In anul 2003, compania a inceput sa atraga primii clienti din afara grupului, atat din segmentul corporate, cat si din cel de retail. 

La finalul lui 2014, subscrierile ASITO KAPITAL au totalizat 12,5 milioane de lei (2,8 milioane de euro), in scadere de la 16,3 milioane de lei in 2013. Astfel, compania s-a plasat pe pozitia 33 in topul companiilor locale dupa volumul de subscrieri, conform INSURANCE Profile.

Portofoliul asiguratorului a fost format in proportie de circa 24% de asigurari property, 21% - asigurari auto CASCO, 21%  - asigurari de garantii, 20% - asigurari de raspundere civila, 7% - polite de sanatate, respectiv 5,5% - asigurari de accidente si boala.

MOLDASIG este liderul pietei de asigurari din Moldova, cu o cota de piata de 23,45%, avand subscrieri de 15,13 milioane de euro in anul 2014.