1asig.ro

AXA: Machine learning pentru daunele pe segmentul auto, program pilot in Marea Britanie

5 min. / 1.540 cuvinte
AXA UK, subsidiara a grupului AXA, a inceput testarea RoRi (Repair or Replace Intelligence) - instrument bazat pe machine learning, care sa ajute la luarea deciziilor corecte cu privire la daunele pe segmentul auto. In baza unui grup de modele predictive, RoRi compara costul reparatiei cu costul pierderilor totale.

PROMO


Costul reparatiei depinde de tipul pagubelor, de piesele si forta de munca necesare, dar si de autorizarea reparatorului.

Costul total este calculat dupa urmatoarea formula: costul de inlocuire minus valoarea pieselor care pot fi salvate. RoRi colecteaza date relevante din conversatiile cu consumatorii si foloseste instrumente bazate pe machine learning pentru a evalua, printre altele, costurile necesare pentru reparatie. In momentul de fata, RoRi este testat in Ipswich si, in cea de-a doua parte a acestui an, AXA vrea sa integreze RoRi in software-ul utilizat de AXA Claims.

"Analiza cererilor de despagubire este in centrul strategiei noastre de business, care se bazeaza pe date. Credem ca, folosind astfel de tehnologii, ne putem apropia de clientii nostri", puncteaza Waseem MALIK - Claims Executive Managing Director, AXA UK.

"Pentru un proprietar de masina, poate fi frustrant sa astepte repararea vehiculului, doar pentru a afla ca a suferit dauna totala. Clientii nostri trebuie sa aiba o calatorie fara probleme in procesul de despagubire si cel mai bun mod de a le oferi acest lucru este prin inovatie", spune Michael CALVERT - Claims Analytics Head, AXA.

240 accesari
Sondaj

Ce tipuri de asigurari anticipati ca vor creste cel mai mult in 2020?

- RCA
- Casco
- Locuinte
- Viata
- Sanatate
- Raspunderi civile
- Altele (mentionati in comentarii)


PROMO