1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AXA: "Nu intentionam sa iesim din Ucraina"

Asiguratorul francez AXA a anuntat ca nu intentioneaza sa isi vanda operatiunile din Ucraina. Amintim faptul ca, anul trecut, grupul AXA a parasit Serbia si Romania prin vanzarea companiilor sale catre austriecii de la Vienna Insurance Group.

"Nu intentionam sa parasim Ucraina. Preferam sa fim lideri intr-o piata mare, decat in una mica", a afirmat Philippe WAUTELET, CEO-ul subsidiarei din Ucraina a AXA, intr-un interviu acordat publicatiei locale Novoye Vremia, acesta subliniind de altfel, potentialul ridicat pe termen lung al pietei de asigurari din Ucraina.

La jumatatea anului 2016, pe segmentul de asigurari de viata, AXA Life era a opta companie ca dimensiuni dupa criteriul volumului de prime brute subscrise: 15,6 milioane UAH (0,6 milioane euro), echivalentul unei cote de piata de 1,2%, potrivit xprimm.com.

Totodata, compania de asigurari generale - AXA Insurance, ocupa pozitia a treia, cu prime brute subscrise de 625,4 milioane UAH (22,7 milioane euro) - 4,2% cota de piata.

Actionariatul subsidiarei AXA din Ucraina este format din AXA (50,17%), respectiv UkrSibbank (31,98%) si UkrSib-Finance LLC (17,84%).