1asig.ro
1asig.ro

AXA XL, parteneriat cu WaterAid, pentru a oferi apa potabila comunitatilor vulnerabile din nordul Indiei

5 min. / 1.540 cuvinte
AXA a anuntat, recent, ca a incheiat un parteneriat cu WaterAid, pentru a duce apa potabila mai aproape de peste 10.000 de persoane din India rurala. Printre altele, finantarea oferita de catre AXA XL va ajuta WaterAid sa amenajeze blocuri sanitare si facilitati de asistenta medicala in scoli si centre comunitare, o unitate de alimentare cu apa pentru conducte, precum si infrastructura necesara colectarii apei pluviale.

PROMO


In India, peste 163 de milioane de persoane nu au, in prezent, acces la apa potabila, in vreme ce 732 de milioane de persoane nu au acces la conditii decente de salubritate. Parteneriatul AXA XL - WaterAid va oferi, pe tot parcursul anului, scolilor si comunitatilor din districtul Fatehpur (Uttar Pradesh) acces la apa potabila si facilitati sanitare si de salubritate, se arata intr-un comunicat remis de catre AXA XL.

La nivel global, 1 milion de oameni mor anual din cauza afectiunilor medicale provocate de apa murdara, igiena precara si conditii insalubre. Aceasta criza are un impact puternic mai ales asupra copiilor, afectand sanatatea si educatia acestora. Apa potabila si facilitatile sanitare si de salubritate pot salva, anual, vietile a aproximativ 310.000 de copii cu varste mai mici de 5 ani, mai arata sursa citata.

"AXA XL are o prezenta indelungata si deja consacrata in India, cu sucursale in Gurgaon si Bangalore de mai bine de 12 ani. Ne-am angajat intotdeauna sa sustinem comunitatile locale pe tot parcursul anului, dar, acum, interesul nostru pentru aceasta tara depaseste granitele celor doua locatii, motiv pentru care suntem mandri sa incheiem un parteneriat cu o organizatie caritabila precum WaterAid, pentru a duce apa potabila pentru cele mai vulnerabile persoane din unele tari", a declarat Derek NAZARETH - Head of Global Operations & Country Head, AXA CL India.

"Lipsa apei este o amenintare la adresa a miliarde de oameni, atat in tarile in curs de dezvoltare, cat si in tarile dezvoltate. Tiparele meteorologice extreme si tendintele demografice agraveaza aceasta problema. In calitate de re/asigurator la nivel global, dezvoltarea rezilientei este esenta a ceea ce facem. Asteptam cu nerabdare acest parteneriat cu WaterAid pentru a reduce riscul critic al lipsa de apa in unele dintre cele mai expuse regiuni", a punctat si Suzanne SCATLIFFE - CSR Director, AXA XL.

"Estimativ, 3,6 miliarde de persoane traiau, in 2016, in zone cu apa limitata, numar care, pana in 2050, e asteptat sa creasca la 5 miliarde. De asemenea, 2 miliarde de persoane traiesc, in prezent, fara acces la salubritatea de baza. Aceasta criza globala necesita actiuni urgente, deoarece aceste elemente de baza sunt esentiale pentru eradicarea saraciei globale. Prin urmare, suntem incantati de faptul ca AXA XL ne va fi alaturi in calatoria noastra catre o lume in care toate persoanele au acces la apa potabila, canalizare imbunatatita si igiena buna", subliniaza si Marcus MISSEN - Director of Communications & Fundraising, WaterAid.

462 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO