1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AXA a finalizat achizitia XL Group

Grupul francez AXA a anuntat, saptamana trecuta, ca a finalizat achizitia XL Group Ltd, (re)asigurator specializat atat pe segmentele de business property-casualty, cat si pe liniile de asigurari comerciale, cu o puternica prezenta pe pietele din America de Nord, Europa, Lloyd's si Asia-Pacific.

Anterior, actionarii XL Group au aprobat acordul de preluare integrala a companiei de catre francezii de la AXA pentru suma de 15,3 miliarde dolari.

Prin aceasta tranzactie, grupul va deveni lider global pe liniile P&C Commercial.

"Finalizarea acestei tranzactii marcheaza un pas important in strategia noastra de a imbunatati echilibrul dintre partea tehnica si cea financiara. Aceasta tranzactie accelereaza transformarea noastra, permitandu-ne sa furnizam solutii si servicii imbunatatite unui numar mai mare de clienti si ofera oportunitati pentru crearea de valori semnificative pe termen lung pentru partile interesate, cu o diversificare sporita a riscurilor, o disciplina puternica de subscriere, precum si perspective de crestere consolidate", a declarat Thomas BUBERL, CEO al AXA.

Conform acestuia, Greg HENDRICK (Presedintele si COO-ul XL Group) va conduce AXA XL - divizia care va include activitatile AXA Corporate Solutions, AXA Matrix, AXA Art si XL Catlin - in functia de CEO si se alatura Comitetului de Conducere al AXA Group.

Amintim ca in decembrie 2015, compania irlandeza XL Group a finalizat procesului de achizitie a CATLIN, la acea vreme cel mai mare sindicat din cadrul pietei londoneze LLOYD's, pentru o suma 4,2 miliarde dolari (2,79 miliarde lire sterline).