1asig.ro
1asig.ro

AXA colaboreaza cu Western Union pentru a dezvolta un nou tip de asigurare

5 min. / 1.540 cuvinte
Asiguratorul global AXA a incheiat un parteneriat cu The Western Union Company - companie de servicii financiare, specializata, printre altele, pe transferurile rapide de bani si platile transfrontaliere -, pentru a dezvolta produse de asigurare incluziva pentru clientii Western Union, informeaza Reinsurance News.

PROMO


Conectand asigurarile cu serviciile de transfer de bani, acest parteneriat va genera o acoperire mai buna atat pentru cei care lucreaza in strainatate, cat si pentru familiile lor de acasa.

Potrivit sursei citate, un proiect pilot, denumit Transfer Protect, a fost lansat saptamana trecuta in Franta, cu ajutorul AXA Partners. Prin intermediul acestui proiect pilot, consumatorii care aleg sa trimita bani prin intermediul site-ului Western Union beneficiaza de posibilitatea de a incheia online o asigurare de viata si dizabilitati.

"Clientii nostri din intreaga lume au incredere in Western Union cu cele mai importante si complexe transferuri de bani. De asemenea, ei isi doresc si alte servicii generatoare de plus-valoare, care sa le sustina bunastarea financiara si obiectivele financiare pe termen lung. Pentru strategia noastra globala, este esential sa oferim valoare populatiei din intreaga lume pe care o deservim. Acest nou parteneriat ne va oferi o noua modalitate de a aduce, prin intermediul westernunion.com, plus-valoare pentru produsele si serviciile noastre", spune Hikmet ERSEK - President & CEO, Western Union.

"AXA si-a luat angajamentul de a oferi asigurari incluzive, un business cu un impact social ridicat. Suntem incantati de avantajul pe care ni-l ofera reteaua extensa si brand-ul de incredere Western Union pentru a ajunge si la baza sa globala de clienti, oferind astfel protectie accesibila si relevanta celor care au cea mai mare nevoie de o astfel de protectie", arata si Thomas BUBERL - Chief Executive Officer, AXA.

Potrivit unui studiu realizat in 2017 de catre Fondul International pentru Dezvoltare Agricola (IFAD - the International Fund for Agricultural Development), aproximativ 200 de milioane de oameni cu venituri mici si medii din tarile emergente trimit regulat bani acasa, sprijinind 800 de milioane de membri ai familiilor lor, noteaza Reinsurance News.

Cu toate acestea, cei care lucreaza in strainatate se confrunta cu un nivel tot mai ridicat de incertitudine, ocupand locuri de munca mai riscante si mai instabile. Daca isi pierd capacitatea de a castiga bani, acest lucru ar avea consecinte extrem de grave pentru familiile lor, tinand cont de faptul ca banii primiti prin intermediul serviciilor transfrontaliere de transfer reprezinta, in medie, 60% din totalul veniturilor.

272 accesari