1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Accident rutier intre un autoturism si un microbuz, in Constanta. 14 persoane au ajuns la spital

14 persoane, dintre care doi copii, au ajuns la spital, miercuri dimineata, in urma unui accident produs la intrarea in municipiul Constanta, in care au fost implicate un autoturism si un microbuz.

Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISUJ) Dobrogea a anuntat ca, miercuri dimineata, in jurul orei 04:20, autoritatile au fost solicitate, prin serviciul 112, sa intervina in municipiul Constanta, la intersectia bulevardelor Tomis si Aurel Vlaicu (DN 2A), pentru un accident rutier intre un autoturism si un microbuz ce facea cursa regulata pe ruta Constanta-Piatra Neamt, in baza primelor informatii raportandu-se ca posibile opt victime, dintre care doua posibil incarcerate.

La locul solicitarii au fost trimise: trei echipaje B2 SAJ si un echipaj C2 SAJ, un echipaj SMURD B2, C1 SMURD si echipaj de descarcerare.

Din informatiile obtinute ulterior s-a dovedit ca in microbuz erau 12 persoane - soferul si 11 pasageri, printre care si doi copii, iar in autoturism un sofer si un pasager.

Ranitii au suferit traumatisme cranio-cerebrale sau traumatisme de membre, cadrele medicale spunand ca starea de sanatate a acestora este stabila. 11 victime au fost transportate cu ambulantele la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Constanta, iar alte trei persoane - doi adulti si un copil in varsta de 4 ani, au mers la unitatea medicala cu mijloace proprii.

Conform ISU Dobrogea, dintre toate persoanele implicate in accident una singura era in stare mai grava, si anume pasagera din dreapta soferului autoturismului.

Potrivit politistilor, accidentul s-a produs dupa ce soferul unui autoturism Renault - un barbat in varsta de 52 de ani din localitatea Lupeni, judetul Hunedoara - a lovit microbuzul de transport persoane. In urma impactului, microbuzul s-a rasturnat. Microbuzul circula pe ruta Piatra Neamt - Constanta, relateaza PRO TV.

In acest caz, persoanele vatamate pot cere despagubiri de la asiguratorul soferului vinovat. Limitele de despagubire pe RCA prevazute de legislatia din Romania sunt, incepand cu 1 ianuarie 2017, de 1,22 milioane euro pentru pagube materiale si de 6,07 milioane euro pentru vatamari corporale si pot fi solicitate inclusiv de pasagerii autocarului.

Accidentele rutiere reprezinta o problema importanta in tara noastra, de aceea proiectele si campaniile de siguranta rutiera raman mai importante ca niciodata, iar orice efort in directia reducerii numarului de accidente rutiere este esential. "FII TREAZ LA VOLAN!" se numara printre demersurile care, anul trecut, au avut ca obiectiv cresterea sigurantei pe drumurile din Romania. Campania "FII TREAZ LA VOLAN!" va continua, in acest an, cu a doua editie, mizand pe mesaje menite sa creasca nivelul de constientizare a riscurilor la care se expune oricine urca la volan obosit sau care se lasa distras de smartphone in timp ce conduce, dar si mesaje in ceea ce priveste riscul conducerii sub influenta bauturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.