1asig.ro

Actiune pentru siguranta traficului rutier. Peste 2.500 de permise de conducere au fost retinute

5 min. / 1.540 cuvinte
Peste 2.500 de permise de conducere au fost retinute, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa iesirea din starea de urgenta creata de pandemia COVID-19, in urma unei actiuni nationale care a urmarit depistarea soferilor care incalca regimul legal de viteza sau conduc sub influenta alcoolului ori a substantelor psihoactive, conform datelor Inspectoratului General al Politiei Romane - IGPR.

PROMO


In perioada 15 -17 mai 2020, politistii rutieri au actionat, sub coordonarea de specialitate a Directiei Rutiere, pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului de viteza ori consumul de bauturi alcoolice sau substante psihoactive.

In urma actiunilor desfasurate, au fost aplicate 22.201 sanctiuni contraventionale, 12.859 pentru depasirea vitezei legale, 394 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si 8.948 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Totodata, au fost retinute 2.509 permise de conducere, 1.389 dintre acestea pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei legale, 394 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si 726 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Politistii rutieri au efectuat 21.185 de testari pentru stabilirea prezentei in aerul expirat a alcoolului si 319 testari pentru stabilirea consumului de substante psihoactive.

In aceasta perioada, politistii au constatat 346 de infractiuni, 163 dintre acestea fiind fapte de conducere a unui autovehicul de o persoana aflata sub influenta alcoolului, iar 11 au fost fapte de conducere a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta substantelor psihoactive.

Siguranta rutiera, o prioritate

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!. Ca parte a acestui demers, in luna martie a.c., s-a desfasurat campania "Cu stil, in trafic", care lupta impotriva stereotipurilor de gen in trafic, prin exemplul pe care il ofera femei care au profesii "atipice" legate de zona auto, precum si femei privite cu admiratie si respect in viata lor de zi cu zi.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

Sursa foto: Facebook/ Politia Romana

163 accesari