1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Adrian MARIN: Despagubirile cresc ...

Adrian MARIN: Despagubirile cresc mai repede decat subscrierile din piata

"Credem ca nimic nu este mai important decat siguranta rutiera, care ne afecteaza cu adevarat pe toti. De aceea va reamintesc ca, in Romania, 1.900 de oameni si-au pierdut viata in 2018 si avem 96 de decese la un milion de locuitori, de doua ori mai mult decat media europeana", a declarat, joi, Adrian MARIN, Presedintele UNSAR.

"Poate daca am aloca spatiu si importanta acestui subiect pe cat alocam dezbaterii despre ora de manopera sau pretul unei planetare, lucrurile ar putea sta altfel", a subliniat el.

"Din 2001 si pana in 2017, aproape 40.000 de oameni si-au pierdut vietile in accidente rutiere.

De aceea, am incheiat anul trecut prin lansarea unei platforme de educatie si preventie rutiera: ATENTinTRAFIC: CEI 40.000. Vrem sa oprim sau macar sa incetinim numaratoarea (a deceselor)", a afirmat Adrian MARIN in cadrul Conferintei Quo Vadis - Piata de Asigurari in 2020, organizata de Fundatia Institutul de Studii Financiare - ISF si trustul de presa DC Media Group.

In general, UNSAR militeaza pentru scaderea frecventei daunelor auto.

Adrian MARIN a aratat ca, in ultimii ani despagubirile cresc mai repede decat subscrierile din piata. Astfel, despagubirile au crescut, in 2018, cu 15% fata de 2017, in timp ce subscrierile au avut un avans de 4,5%.

"Pentru motor, tendinta europeana de anul trecut a fost: prime brute subscrise in crestere cu 3,8% in UE, iar daunele platite au avut un plus de 3,3%. In Romania, la RCA, primele au crescut cu 6%, iar despagubirile cu 16%. Rata combinata observam ca a fost in crestere in 2019, cu circa 10 puncte procentuale pe Casco, la peste 122%, iar pe RCA a avansat cu 4 pp, la peste 116%", a atras atentia Presedintele UNSAR.

"Daca ne referin doar la rata daunei - un indicator care nu tine cont de cheltuielile operationale si de achizitie -, pe RCA a ajuns, la T3 2019, la 80% fata de 71% in 2017. Pe CASCO, rata daunei a urcat de la 72% in 2017 la 87% (+15 pp)", a adaugat el.

In ceea ce priveste initiativele UNSAR pentru 2020, asociatia are un plan mai ambitios decat anul precedent. "Vom continua initiativele in domeniul educatiei financiare. Ne-am pus target sa dublam numarul campaniilor pe care le-am derulat anul trecut, urmand 6 campanii de educatie financiara si awareness. Vom continua campaniile #gatapentruVIATA, #OAMENIIdinAsigurari,

#ATENTinTRAFIC si venim si noi campanii pe asigurari desanatate, de locuinte si auto. Continuam cercetarile de piata si acceleram activitatea cu un nou concept de whitepapers prin care vrem s adiscutam despre rolul asigurarilor in economie. Suntem in plin proces de creare a unui grup la nivelul UNSAR privind inovatia si digitalizarea", a precizat Adrian MARIN.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Cristian ROSU: Piata asigurarilor a crescut cu 8% in 2019. Rata combinata pe RCA a urcat la 116,6%