1asig.ro
1asig.ro

Aegon: Angajatii de sex masculin, mai increzatori ca pot administra cheltuielile neasteptate

5 min. / 1.540 cuvinte
Un studiu realizat de Aegon UK si citat de catre The Actuarial Post arata ca 30% dintre angajatii de sex masculin sunt increzatori ca pot administra cheltuieli majore neasteptate, in comparatie cu 21% dintre femei. Studiul cu privire la bunastarea financiara, care a fost realizat in decembrie 2019, arata o tendinta ingrijoratoare, mai ales avand in vedere faptul ca, in ultimele luni, este foarte posibil ca situatia sa se fi inrautatit atat pentru barbati, cat si pentru femei.

PROMO


Astfel, 33% dintre angajatii de sex feminin considera ca nu se simt pregatiti sa faca fata unor eventuale urgente financiare, iar acest lucru sta la baza ingrijorarilor cu privire la situatia financiara, comparativ cu 26% dintre angajatii de sex masculin. Totodata, 32% dintre femei, comparativ cu 27% dintre barbati, au declarat ca abia se descurca din punct de vedere financiar. Studiul Aegon UK mai arata ca, per ansamblu, 76% dintre femei sunt ingrijorate cu privire la situatia financiara, comparativ cu 72% dintre barbati.

Cand este vorba despre zile de nastere, sarbatori sau alte evenimente speciale, femeile resimt o presiune financiara mai mare decat barbatii. Astfel, 26% dintre femei sustin ca, la ziua de nastere a unei rude sau a unui prieten, resimt o presiune financiara mare, comparativ cu 17% dintre barbati. De asemenea, 64% dintre femei au declarat acelasi lucru in contextul Craciunului, comparativ cu 50% dintre barbati, arata Aegon UK.

Studiul mai noteaza ca 16% dintre angajatii de sex masculin au, prin intermediul angajatorului, acces la educatie financiara, comparativ cu 12% dintre angajatii de sex feminin. Cu toate acestea, femeile sunt cele care au aratat o disponibilitate mai mare de a contracara grijile financiare. Astfel, 72% dintre femei considera ca vor gasi informatiile necesare pentru a-si imbunatati situatia financiara, comparativ cu 69% dintre barbati. De asemenea, 69% dintre angajatii de sex feminin au spus ca vor gasi consiliere financiara adecvata (personal specializat sau consultant externi) face-to-face, comparativ cu 65% dintre barbati.

"Cel mai probabil, pandemia COVID-19 a exacerbat diferentele de gen, iar rezistenta financiara si grijile de aceasta natura sunt in centrul acestui impact. Un studiu IFS (the Institute for Financial Studies) arata ca este mai probabil cu 14% ca femeile sa fi fost afectate de o reducere salariala. Acest lucru subliniaza decalajul pre-pandemic, potrivit caruia femeile sunt mai predispuse la joburi cu salarii mai mici, sa lucreze part-time sau sa puna cariera in stand-by pentru a creste o familie. Astfel, e mai probabil ca sanatatea financiara a femeilor sa fie mai afectata decat cea a barbatilor", precizeaza Linda WHORLOW - Managing Director of Workplace, Aegon UK.

"Cu toate acestea, realitatea e ca foarte putini oameni, indiferent de sexul lor, au fost ocoliti de impactul financiar al coronacrizei. Un motiv imens de ingrijorare e reprezentat de faptul ca se asteapta o crestere a problemelor financiare in randul populatiei. Prin urmare, este important ca angajatorii sa ia masuri care sa contribuie la imbunatatirea constientizarii si a educatiei financiare pentru angajati. In situatia actuala, toti oamenii beneficiaza, cel mai probabil, de o anumita forma de educatie financiara sau de sprijin pentru a-si administra mai bine finantele si pentru a planifica un viitor sigur din punct de vedere financiar. Este important ca oamenii sa stie la cine sa apeleze in acest sens", mai arata reprezentantul Aegon UK.

"Angajatorii au un rol extrem de important atunci cand vine vorba de a oferi educatie financiara la locul de munca. De exemplu, subiecte precum buget, administrarea finatelor sau acoperirea datoriilor ar putea fi abordate in diverse moduri, cum ar fi webinarii, vloguri, articole sau prin intermediul unor parteneri cu specializare in domeniu. O relatie mai solida cu banii ii va ajuta pe angajati sa-si consolideze rezilienta financiara si sa isi protejeze finantele", puncteaza Linda WHORLOW - Managing Director of Workplace, Aegon UK.

In acest sens, Aegon UK le ofera angajatilor 6 sfaturi pentru consolidarea bunastarii financiare, in vreme ce angajatorilor le arata 5 moduri in care acestia pot imbunatati educatia financiara la locul de munca. Acestea pot fi accesate AICI.

602 accesari