1asig.ro

Afacerile asiguratorilor care activeaza in Romania prin sucursale au crescut cu 18% in T1 2019

Companiile de asigurari care opereaza la nivel local prin intermediul unei sucursale au cumulat, la finalul primului trimestru din 2019, prime brute subscrise in valoare de 204,9 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 18% fata de anul precedent.

PROMO


Subscrierile au fost impartite astfel:

  • primele brute subscrise aferente asigurarilor generale (AG) sunt in suma de 102,2 milioane lei, in crestere fata de aceeasi perioada a anului precedent cu aproximativ 31%;
  • primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) sunt in suma de 102,7 milioane lei,
  • in crestere fata de aceeasi perioada a anului anterior cu circa 7%.


Indemnizatii brute platite de sucursale (IBP)

In trimestrul I 2019, sucursalele au raportat indemnizatii brute platite, cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de circa 56 milioane de lei, astfel:

  • 28 milioane lei sunt aferente contractelor de asigurari generale (49,8% din totalul indemnizatiilor brute platite), inregistrand o reducere de aproximativ 9% fata de anul anterior;
  • 28 milioane lei reprezinta sume platite pentru indemnizatii brute (inclusiv maturitati si rascumparari), aferente asigurarilor de viata, inregistrand o scadere cu aproximativ 1% fata de anul precedent.


La 31 martie 2019, activau pe piata asigurarilor 11 sucursale, dintre care 8 au practicat activitate de asigurari generale si 3 au practicat activitate de asigurari de viata.

Valoarea primelor brute subscrise de societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF a crescut cu 7,4%, in primele trei luni din 2019, pana la 2,71 miliarde de lei (570 milioane euro). Din total, brokerii au intermediat circa 62% din volumul primelor brute subscrise de asiguratori. Vezi aici care au fost tendintele si topurile calculate de XPRIMM Publications in baza datelor publicate de ASF.

622 accesari