1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Afacerile auto-moto au crescut cu 18% in 2016

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 18,0% in 2016 comparativ cu anul precedent, se arata in informatiile publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Rezultatul se datoreaza cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+29,1%), comertul cu autovehicule (+26,6%), intretinerea si repararea autovehiculelor (+24,3%) si la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,4%).

In luna decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete fata de luna precedenta a scazut ca serie bruta cu 4,0%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,8%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 17,2% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 18,3%.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Topul celor mai vandute masini in 2016