1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Albania vizeaza cresterea gradului de acoperire a asigurarilor impotriva indundatiilor

Guvernul Albaniei pregateste lansarea unei initiative legislative in vederea cresterii gradului de acoperire a asigurarilor impotriva inundatiilor, atat la nivelul gospodariilor, cat si al business-urilor, potrivit celor mai recente declaratii ale Premierului Edi RAMA.

Anuntul facut de Edi RAMA vine in momentul in care, cea mai mare parte a teritoriului Albaniei se confrunta cu inundatii masive.

Potrivit acestuia, initiativa urmareste cresterea gradului de acoperire pentru prejudiciile cauzate de inundatii atat gospodariilor populatiei cat si business-urilor, dar care sa serveasca si ca mecanism de reducere a expunerii fiscale semnificative a tarii la dezastre.

Potrivit celor mai recente date ale Autoritatii Albaneze de Supraveghere Financiara, mai putin de 1% dintre locuintele de pe teritoriul tarii sunt asigurate, iar in ceea ce priveste acoperirea riscului de dezastre naturale, procentul este si mai mic.

In primele zece luni ale anului curent, asiguartorii albanezi au emis 32.725 polite de asigurare pentru riscurile de incendii si calamitati naturale, in scadere de ianuarie-octombrie 2016 cand au fost emise 35.891 contracte.