1asig.ro

AmCham Romania: Costurile generate de noul coronavirus vor avea un impact bugetar semnificativ

5 min. / 1.540 cuvinte
Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) si Ambasadorul SUA la Bucuresti Adrian ZUCKERMAN au transmis un apel comun la solidaritate catre mediul de afaceri din Romania, recunoscand totodata mobilizarea companiilor in sprijinul eforturilor de prevenire si combatere a raspandirii COVID-19 in Romania.

PROMO


"Salutam eforturile guvernamentale neintrerupte de a limita prin masuri ferme riscurile raspandirii virusului in Romania si apreciem in mod special prioritizarea intaririi sistemului medical pentru a face fata presiunii fara precedent cu care se confrunta", se precizeaza in documentul publicat.

Ambasadorul SUA Adrian ZUCKERMAN sustine deplin eforturile membrilor AmCham de a ajuta poporul roman. "Suntem cu totii de aceeasi parte a baricadei - cetateni, familii, comunitati, autoritati, corpul medical, fortele de ordine. Impreuna vom depasi pandemia care ne afecteaza la nivel national si global precum si efectele acesteia in plan economic, asa cum am depasit alte perioade grele in trecut".

"Este un moment deosebit de dificil pentru economia Romaniei. Cheltuielilor neprevazute aferente eforturilor guvernamentale de prevenire si combatere a virusului, li se adauga costuri majore generate la nivelul operatorilor economici si la nivel individual. Toate aceastea vor avea un impact bugetar semnificativ", precizeaza AmCham Romania si Ambasadorul SUA.

Conform acestora, toate sectoarele economice se gasesc in situatia de a nu isi mai putea continua activitatea in conditii obisnuite. Toate domeniile sunt afectate de incetinirea economica. Multe companii - precum cele din domeniul turismului si ospitalitatii, comert sau furnizori de servicii- functioneaza la nivel de avarie. Altele au reusit sa faca tranzitia rapid la regimul de telemunca prin intermediul tehnologiei.

Totusi in ciuda acestor conditii adverse care au generat pierderi materiale pentru angajatori, a fost evidenta preocuparea acestora de a isi proteja angajatii si de a fi parte a solutiei. Este remarcabila mobilizarea companiilor si sprijinul acordat celor afectati prin donatii generoase care au complementat eforturile publice si private de a achizitiona echipamente medicale si de protectie.

Cooperarea intre mediul public si cel privat este mai importanta ca oricand in vremuri ca acestea si trebuie sa continue pentru a ajuta Romania sa revina la normal in cel mai scurt timp posibil, mai atrag atentia AmCham Romania si Ambasadorul SUA.

Ionut SIMION, Presedintele AmCham Romania, a declarat: "In lipsa unei perspective clare cu privire la durata acestei crize de sanatate publica si socio-economice, singura cale este cea a unitatii si cooperarii. Vom continua sa incurajam companiile membre AmCham sa ramana in dialog si sa sprijine eforturile guvernamentale de a veni in sprijinul mediului de afaceri intr-o maniera sustenabila si de a proteja angajatii, clientii si societatea in ansamblu."

200 accesari