1asig.ro
1asig.ro

Amenintarile cibernetice, cele mai importante provocari pentru companii, in urmatoarele 12 luni

5 min. / 1.540 cuvinte
Atacurile si amenintarile cibernetice reprezinta in continuare cele mai importante provocari cu care se vor confrunta organizatiile din intreaga lume, arata un studiu realizat de Veeam si citat de Ciso Mag. Studiul - care noteaza ca, in medie, costul unui atac tip ransomware este de peste 80.000 de dolari -, subliniaza ca rezultatele sunt extrem de ingrijoratoare, mai ales intr-o perioada in care organizatiile din intreaga lume opteaza pentru transformarea digitala, schimband operatiunile de business si serviciile oferite clientilor.

PROMO


Transformarea digitala este in topul prioritatilor pentru cele mai multe organizatii. De fapt, potrivit sursei citate, investitiile in transformare digitala sunt de asteptat sa atinga, in perioada 2020-2023, un nivel de 7,4 trilioane de dolari, cu o crestere anuala de 17,5%. Acelasi raport mai noteaza ca, in drumul lor catre transformarea digitala, 44% dintre organizatiile globale au fost afectate de tehnologii mai putin fiabile mostenite, precum si de lipsa de competenta si expertiza in domeniul IT.

"Este minunat sa vezi intentia globala de a imbratisa tehnologia, pentru a oferi utilizatorilor o experienta cat mai bogata. Cu toate acestea, calcaiul lui Ahile pare sa fie reprezentat in continuare de modul de a proteja si gestiona datele din cloud-ul hibrid. Protectia datelor trebuie sa depaseasca bariera unor solutii invechite si sa se indrepte catre o stare de inteligenta superioara, sa poata anticipa nevoile si sa raspunda cerintelor intr-o continua evolutie. Conform datelor noastre - cu exceptia cazului in care liderii de afaceri recunosc acest lucru si actioneaza in consecinta -, transformarea reala nu va avea loc", avertizeaza Danny ALLAN - CTO & SVP of Product Strategy, Veeam.

Alte concluzii ale studiului "2020 Data Protection Trends Report":
  • Cea mai mare provocare care, in urmatoarele 12 luni, va avea impact asupra organizatiilor este reprezentata de amenintarile cibernetice (32%). Lipsa de competente pentru implementarea tehnologiei (30%) si satisfacerea nevoilor in continua schimbare ale clientilor (29%) au fost, la randul lor, mentionate ca obstacole cheie.
  • Lipsa de personal care sa lucreze la noi initiative (42%) a fost considerata provocarea cu cel mai mare impact asupra organizatiilor in ceea ce priveste protectia datelor. Lipsa bugetului pentru noi initiative si lipsa de vizibilitate a performantei operationale au fost, de asemenea, invocate.
  • 39% dintre participantii la acest studiu au declarat ca motivul cel mai probabil care determina o organizatie sa schimbe principala solutie de backup este reprezentat de capacitatea de a optimiza fiabilitatea solutiilor de backup.
  • 27% dintre datele organizatiilor sunt salvate in cloud de un furnizor BaaS (Backup as a Service). 14% din datele organizatiilor la nivel global nu sunt protejate.
  • 43% dintre organizatii intentioneaza sa utilizeze, in urmatorii 2 ani, solutii de backup in cloud gestionate de un furnizor BaaS.
"Odata ce au inceput sa isi modernizeze infrastructurile inca de anul acesta, organizatiile se asteapta sa-si continue calatoria spre transformarea digitala si sa creasca utilizarea tehnologiei cloud. Solutiile mostenite aveau capacitatea de a proteja datele in trecut, dar, azi, sunt atat de depasite, incat presupun mai multi bani, timp, resurse si probleme decat cele noi. Tehnologia Cloud Data Management este o solutie simpla, flexibila si fiabila, care economiseste resurse si le redirectioneaza spre dezvoltari viitoare. Protectia datelor nu mai poate tine de medii locale, dedicate fizic", a concluzionat Danny ALLAN.

225 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO