1asig.ro

Aon: Pagube de peste 1 miliard de dolari dupa cele mai recente fenomene meteo extreme din SUA

5 min. / 1.540 cuvinte
Vremea extrema, incluzand, printre altele, furtuni severe de iarna si multiple tornade, a facut ravagii in SUA, pagubele fiind estimate la peste 1 miliard de dolari, potrivit Aon, care subliniaza ca, cel mai probabil, pierderi de sute de milioane de dolari sunt asigurate, intrucat este posibil ca mare parte a pagubelor provocate de vant sa fie acoperite prin asigurare.

PROMO


Per ansamblu, arata Aon Impact Forecasting, avand in vedere ca vremea extrema a afectat mai multe state si orase din SUA, perioada 10-12 ianuarie va ramane "o saptamana costisitoare pentru SUA si industria riscurilor".

Aon sustine ca, dupa evenimentele meteo din perioada 10-12 ianuarie, mai multe regiuni din centrul si estul SUA au avut de suferit, fiind inregistrat cel mai mare numar de episoade de vreme severa intr-un interval atat de scurt, avand in vedere cele 70 de tornade confirmate. In plus, mai arata sursa citata, au fost confirmate si 23 de furtuni severe de grindina, precum si nu mai putin de 742 de episoade de vant extrem de puternic, cu impact in Texas, Oklahoma, Missouri, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama, Tennessee, Kentucky si Georgia.

In plus, furtunile de iarna, ploile torentiale si inundatiile inregistrate mai ales in nordul SUA au avut, la randul lor, un impact semnificativ. Aon subliniaza ca impactul pierderilor provocate de vremea severa din perioada 10-12 ianuarie ar putea creste in perioada urmatoare, avand in vedere ca datele oferite sunt preliminare si nu reflecta, in momentul de fata, impactul real al fenomenelor meteo extreme. Totodata, Aon mai arata ca vremea severa a provocat si moartea a 12 persoane: 4 in Texas, 3 in Louisiana, 3 in Alabama, 1 in Oklahoma, 1 in Iowa.

Din cate se pare, majoritatea pierderilor economice, pe care Aon le estimeaza la peste 1 miliard de dolari, a fost provocata de tornadele si rafalele de vant care au lovit state precum Mississippi, Alabama, Texas, Louisiana, Georgia si Carolina de Sud. Dupa cum sustine Aon, cele mai multe dintre pagubele provocate de vant sunt, cel mai probabil, acoperite de catre asiguratori, ceea ce sugereaza ca, daca va exista vreun impact asupra industriei de reasigurari, acesta ar rezulta, cel mai probabil, ca urmare a furtunilor severe consecutive si a impactului acestora.

223 accesari
Sondaj

Ce tipuri de asigurari anticipati ca vor creste cel mai mult in 2020?

- RCA
- Casco
- Locuinte
- Viata
- Sanatate
- Raspunderi civile
- Altele (mentionati in comentarii)


PROMO