1asig.ro

Aon: Pagubele produse de inundatiile din Peninsula Iberica, estimate la 287 milioane de euro

5 min. / 1.540 cuvinte
Inundatiile din Centrul si Sud-Estul Spaniei, provocate de ploile torentiale din perioada 11-15 septembrie, au produs pagube estimate la 287 milioane euro pentru industria asigurarilor - reasigurarilor, anunta Aon.

PROMO


Valoarea pagubelor poate creste in perioada urmatoare, in urma reevaluari pagubelor si raportarii de noi prejudicii de catre asigurati. De asemenea, Aon precizeaza ca valoarea mai sus mentionata nu reprezita paguba economica totala, care este posibil sa depaseasca 1,7 miliarde de euro. Guvernul estimeaza de asemenea o valoare preliminara a pagubelor de 1,5 miliarde de euro.

Consorcio de Compensacion de Seguros (CCS), institutia spaniola de management al riscurilor produse de dezastrele naturale, a anuntat ca se asteapta la un numar de 30.000 de cereri de despagubire din partea asiguratilor. CCS estimeaza ca ii va despagubi pe asiguratii sai cu o suma totala de 203 milioane de euro. Pagubele estimate de CCS pe principalele regiuni afectate sunt:

- Alicante si Valencia - 103 milioane de euro
- Murcia - 82 milioane de euro
- Andalusia - 12 milioane de euro

Aon anticipeaza ca agricultura spaniola va avea de suferit pierderi mult mai mari de 84 milioane de euro in urma inundatiilor, asa cum Agroseguro, asociata spaniola a asiguratorilor agricoli, a anuntat la inceputul saptamanii acesteia.

La momentul publicarii anuntului de catre Aon, autoritatile locale au anuntat ca 7 persoane si-au pierdut viata in urma ploilor si viiturilor, iar peste 4.000 de persoane au fost evacuate. Inundatiile din luna septembrie a anului 2019 sunt considerate a fi cel mai costisitor eveniment de acest tip din istoria recenta a Spaniei.

544 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO