1asig.ro

Aon a achizitionat Cytelligence si se extinde pe piata globala de servicii cibernetice

5 min. / 1.540 cuvinte
Intr-un moment in care cererile de despagubire pe segmentul de asigurari cyber s-au dublat, Aon si-a extins oferta de servicii cibernetice achizitionand Cytelligence Inc., o companie canadiana de securitate cibernetica specializata in consultanta pentru raspuns la incidente si expertiza criminalistica digitala, cu birouri in Toronto, Ottawa, New York, San Franciso si Miami.

PROMO


Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost dezvaluite. Cytelligence se alatura portofoliului in continua crestere al Aon pe partea de solutii si servicii digitale pentru securitate cibernetica.

"Pe masura ce numarul intruziunilor al retea, al breselor de securitate, al atacurilor tip ransomware si al amenintarilor similare continua sa creasca atat ca frecventa, cat si ca severitate, expertiza in raspunsul la incidente cibernetice devine esentiala pentru organizatii si companiile de asigurari. Echipa Cytelligence e formata din experti in raspunsuri la incidente informatice, atenuarea atacurilor ransomware si training-uri de securitate cibernetica pentru angajati, care vor ajuta la consolidarea pozitiei noastre atat in America de Nord, cat si la nivel global, ca lider al industriei", spune Jason HOGG - CEO, Aon Cyber Solutions.

"Impreuna, vom oferi solutii proactive complete prin evaluarea si subscrierea riscurilor pentru a proteja activele critice, raspuns la incidente informatice, remedierea efectiva si eficienta a atacurilor cibernetice, colectarea meticuloasa de date si conservarea acestora. Pe scurt, tot ce este conectat la Internet poate fi compromis. Companiile proactive si board-urile lor se pregatesc cu actiuni proactive: testarea penetrarii, evaluari de vulnerabilitate, audit de securitate, instruirea angajatilor", spune Daniel TOBOK - Founder & CEO, Cytelligence Inc.

Raportul "The 2019 Cybersecurity Almanac", realizat de Cisco si Cybersecurity Ventures, sustine ca, pana in 2021, incidentele cibernetice vor provoca, anual, pagube de 6 trilioane de dolari. In acest context, este de asteptat ca primele pe segmentul de asigurari cibernetice sa creasca de la 4 miliarde de dolari in 2018, la 20 de miliarde de dolari in 2025. Totodata, studiul "Aon: 2019 Global Risk Management Survey" arata ca atacurile cibernetice se regasesc in topul celor mai importante 10 riscuri cu care se confrunta, la nivel global, organizatiile si, potrivit estimarilor, in 2022 va fi una dintre cele mai importante 3 amenintari.

216 accesari
Sondaj

Ce tipuri de asigurari anticipati ca vor creste cel mai mult in 2020?

- RCA
- Casco
- Locuinte
- Viata
- Sanatate
- Raspunderi civile
- Altele (mentionati in comentarii)


PROMO