1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Aon va achizitiona CoverWallet, o companie InsurTech din New York

Aon va achizitiona CoverWallet, o companie InsurTech din New York, care deserveste companiile mici si mijlocii. Termenii financiari ai tranzactiei nu au fost dezvaluiti de catre partile implicate. Acest anunt vine dupa ce, in mai 2019, Aon si CoverWallet au lansat, in Australia, o platforma dedicata companiilor mici si mijlocii. La vremea respectiva, Aon a investit in CoverWallet, dar nu a dezvaluit suma.

Cu sediul in New York, CoverWallet este o companie InsurTech autorizata in Europa si pe intreg teritoriul SUA. Aon considera ca, prin achizitia CoverWallet, castiga acces suplimentar la piata asigurarilor digitale pentru companiile mici si mijlocii, a carei valoare este estimata la 200 de miliarde de dolari. Astfel, Aon dezvolta si extinde experientele digitale si inovatoare oferite clientilor.

"Suntem incantati ca putem combina expertiza Aon in domenii precum data analytics si distributia globala cu platforma CoverWallet, pentru a crea noi surse de valoare pentru clientii nostri. Cultura inovatiei care defineste CoverWallet transforma peisajul asigurarilor si, impreuna, avem oportunitatea de a consolida si extinde experienta digitala a clientilor", a declarat Greg CASE - CEO, Aon.

"Am pus bazele CoverWallet pentru a reinventa asigurarea comerciala. Construind o platforma centrata pe consumatori si folosind stiinta datelor avansate, un design frumos si o tehnologie de ultima generatie, am reusit sa simplificam asigurarea. Impartasind viziunea Aon, vom impinge limitele inovatiei in piete si produse noi, la o scara mai mare", a punctat si Inaki BERENGUER - CEO & Co-founder CoverWallet.

Potrivit presei internationale, Aon se asteapta ca procesul de achizitie sa fie finalizat in primul trimestru al anului viitor. CoverWallet - companie cu cel putin 300 de angajati in SUA si Spania -, nu este la primul parteneriat cu nume importante din industria globala de asigurari, ci a mai incheiat parteneriate cu nume precum Chubb, CNA, Progressive, Starr, AIG, Zurich, The Hanover, AmTrust, Hisox si Liberty Mutual.