Asiguratorii achita mai multe despagubiri. TOP companii cu cele mai mari volume de daune in...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 1 EUR = 4.7231 RON
1 USD = 4.2103 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Asiguratorii achita mai multe despagubiri. TOP companii cu cele mai mari volume de daune in 2018


Indemnizatiile brute platite, inclusiv maturitati si rascumparari, pentru asigurari generale si de viata au insumat, in 2018, peste 5,94 miliarde de lei (1,27 mld. EUR), in crestere cu 17,07% fata de anul precedent. Aceasta este cea mai mare valoare din ultimii cel putin 5 ani analizati de ASF. Aflati care este valoarea daunelor fiecarui jucator, calculata de XPRIMM Publications!

Potrivit raportului ASF, in anul 2018, societatile de asigurare au raportat indemnizatii brute platite (excluzand maturitati si rascumparari partiale si totale), cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de 5,1 miliarde lei, astfel:

- 4,91 miliarde lei sunt aferente contractelor de asigurari generale (96%), inregistrand o crestere cu 21% fata de anul 2017 (4,07 miliarde lei);
- 184,61 milioane lei sunt sume platite pentru indemnizatii brute, aferente asigurarilor de viata, inregistrand o crestere cu circa 18% comparativ cu anul 2017 (155,9 milioane lei).

Indemnizatiilor brute aferente asigurarilor de viata li se adauga maturitati, rascumparari partiale si totale, toate cumulate fiind in suma de 841,44 milioane lei, valoare in usoara scadere comparativ cu cea inregistrata in anul 2017 (842,54 milioane lei).

Daunele aferente portofoliilor de asigurari ale societatilor carora le-a fost retrasa autorizatia de functionare, ASTRA (in anul 2015), CARPATICA si FORTE (in anul 2016), au fost preluate de Fondul de Garantare a Asiguratilor care va efectua plati in limita plafonului de 450.000 lei per creditor de asigurare.Indemnizatii brute platite aferente asigurarilor generale

Cumulat, indemnizatiile brute platite de 10 societati de asigurari au reprezentat 98% din totalul indemnizatiilor platite la nivelul segmentului de asigurari generale.

Potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza cotelor de piata transmise de ASF, CITY Insurance a achitat cel mai mare volum de daune, respectiv 851,4 milioane de lei, cu o cota de piata de 17,32%.

Urmatoarele companii cu cele mai mari daune sunt: ALLIANZ-TIRIAC Asigurari - 661,16 milioane lei (13,45% cota de piata), EUROINS Romania - 657,23 milioane lei (13,37%), ASIROM VIG - peste 649,85 milioane lei (13,22%) si OMNIASIG VIG - 648,38 milioane lei (13,19%).Ponderi semnificative ale indemnizatiilor brute platite de societatile de asigurare au fost inregistrate pe urmatoarele clase de asigurare (90% din total):

- Clasa A10, Raspundere civila pentru utilizarea vehiculelor auto terestre (RCA + CMR) cu un volum al indemnizatiilor brute platite de peste 2,78 miliarde lei, reprezinta 57% din totalul indemnizatiilor brute platite pentru asigurarile generale si au inregistrat o crestere cu aproximativ 24% fata de anul precedent;
- Clasa A3, Vehicule terestre, exclusiv materialul feroviar rulant (CASCO) cu un volum al indemnizatiilor brute platite de 1,42 miliarde lei, reprezinta 29% din totalul indemnizatiilor brute platite pentru asigurarile generale si au inregistrat o crestere cu circa 19% fata de anul anterior;
- Clasa A8. Incendiu si calamitati naturale (pentru alte bunuri decat cele asigurabile in clasele A3 - A7) cu un volum al indemnizatiilor brute platite de 218,1 milioane lei, reprezinta aproximativ 4% din totalul indemnizatiilor brute platite pentru asigurarile generale si au inregistrat o scadere cu 9% fata de anul precedent.

Indemnizatiile brute platite pentru celelalte clase reprezinta circa 10% din total plati aferente asigurarilor generale, ceea ce in marime absoluta a insemnat un cuantum de 492 milioane lei.

Indemnizatiile brute, maturitati si rascumparari aferente asigurarilor de viata

Indemnizatiile brute, maturitatile si rascumpararile platite aferente asigurarilor de viata s-au situat, in anul 2018, la o valoare de 1,03 miliarde de lei, inregistrand o crestere cu circa 3% fata de anul anterior.

Cumulat, sumele brute platite (indemnizatii, maturitati si rascumparari) de catre 10 societati de asigurari au reprezentat 98% din totalul sumelor brute platite la nivelul segmentului de asigurari de viata.

Pe acest segment, NN Asigurari de Viata a achitat cel mai mare volum de despaguburi, in valoare totala de 394,52 milioane lei (38,45% cota de piata din total despagubiri), potrivit calculelor facute de XPRIMM Publications, in baza cotelor de piata transmise de ASF

Aceasta este urmata de BCR Asigurari de Viata VIG - 264,93 milioane lei (25,82%), ASIROM VIG (9,92%) - 101,8 milioane lei, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari - peste 69 milioane lei (6,73%) si EUROLIFE ERB Asigurari de Viata - 44,12 milioane lei (4,30%).In 2018, cele mai mari ponderi in indemnizatiile brute platite, in suma totala de 1,03 miliarde lei, au fost detinute de urmatoarele clase de asigurare:

- Clasa C3, Asigurari de viata si anuitati, legate de fonduri de investitii, reprezinta aproximativ 54% din total plati efectuate si sunt in valoare de 550,98 milioane lei;
- Clasa C1, Asigurari de viata, anuitati si asigurari de viata suplimentare, reprezinta circa 42% din total plati efectuate si sunt in valoare de 432,02 milioane lei;
- Platile pentru celelalte clase au fost in cuantum de 43,03 milioane lei si au reprezentat 4% din total plati aferente asigurarilor de viata.

Piata asigurarilor din Romania a inregistrat un avans de 4,5% in 2018 comparativ cu anul anterior, ajungand la valoarea de 10,14 miliarde de lei (aproape 2,2 mld. EUR).

Nota: Companiile care activeaza in baza dreptului de libera circulatie a serviciilor nu sunt incluse in topul realizat de ASF, precum AEGON Romania si METROPOLITAN Life.
Cursul de schimb folosit: 4,6639 lei/euro din 31 decembrie 2018.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Asiguratorii achita mai multe despagubiri. TOP companii cu cele mai mari volume de daune in 2018).

Noutati 1asig.ro
» Vacanta placuta! Revenim in august
» INFOGRAFIC: Tu recunosti semnele oboselii la volan? Fii #TreazLaVolan!
» Numarul locuintelor asigurate a crescut usor. Vezi care este situatia pe fiecare judet!
» VIDEO: Sfaturi de conducere preventiva...pe 2 roti
» VIDEO: Emisiunea Ora de Risc revine din vacanta, live la RFI, din septembrie
» IGSU: Numarul actiunilor de interventie a crescut cu 12% in primul semestru. Pompierii au stins peste 20.000 de incendii
» Care sunt principelele cauze ale accidentelor auto?
» 190 de accidente grave au avut loc anul trecut din cauza adormirii soferilor. Vara asta, iti reamintim cat de important este sa FII TREAZ LA VOLAN!
» VIDEO: Ce tipuri de asigurari cumpara romanii online?
» Circa doua treimi dintre romanii care pleaca in vacanta in strainatate isi pun in bagaj si o asigurare travel
Share |


CITITI PE ACEEASI TEMA:
TOP - Ce afaceri a avut fiecare asigurator si broker in 2018
Piata asigurarilor a crescut cu 4,5% in 2018. Clasamentul companiilor!
Piata de brokeraj s-a majorat cu 3,5% in 2018. Vezi clasamentul!
Piata RCA in 2018: Prima medie s-a redus cu 12%, iar dauna medie a crescut cu 9%. Vezi TOPUL jucatorilor!
Piata asigurarilor de sanatate s-a dublat in 3 ani. Vezi Topul jucatorilor!
Raport ASF: Piata asigurarilor de locuinte a crescut cu 4% in 2018

Autor: Andreea RADU | Publicat pe 25.03.2019 | 2987 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM