1asig.ro
1asig.ro

Asiguratorii francezi contribuie cu 216 mil. dolari la un fond de solidaritate cu business-urile afectate de COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Federatia Franceza a Asiguratorilor (FFA - Federation Francaise de l'Assurance) a anuntat ca asiguratorii francezi vor contribui cu suma de 216 milioane de dolari (aproximativ 200 de milioane de euro) in cadrul unui fond creat de guvern pentru a ajuta companiile care, pe fondul COVID-19, se confrunta cu o scadere semnificativa a activitatii, noteaza Insurance Journal.

PROMO


Potrivit sursei citate, discutiile in acest sens intre companiile franceze de asigurari si Guvernul Frantei au loc de mai bine de o saptamana. In aceasta perioada, cele doua parti au intocmit un plan menit sa ajute business-urile in situatia in care multe dintre acestea, cum ar fi barurile sau restaurantele, sunt inchise ca urmare a carantinei impuse de autoritati.

Aproape toate planurile de asigurare ale companiilor, cum ar fi intreruperea afacerii, probleme la nivelul lantului de aprovizionare, anularea evenimentelor, incapacitate de livrare, exclud epidemiile, sustine FFA. In acest context, Ministerul Finantelor din Franta a anuntat ca asteapta propuneri inedite de produse de asigurare care sa imbunatateasca, pe viitor, acoperirile pentru riscurile majore la adresa sanatatii.

Marti, 24 martie, bilantul COVID-19 indica, in Franta, 22.300 de cazuri confirmate si 1.100 de decese pe fondul epidemiei. Alte 10.176 de persoane erau spitalizate, in vreme ce 2.516 se confruntau cu probleme grave de sanatate. In acest context, Moody's avertiza, recent, ca, in cazul in care nu achita despagubirile pe segmentul de intrerupere a afacerii, industria de asigurari va suferi la nivel reputational.

457 accesari