1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Asiguratorii iau masuri de eficientizare a platii daunelor in urma furtunii din vest

Mai multe companii de asigurari de pe piata locala au efectuat schimbari in ceea ce priveste procesul de avizare si plata a daunelor rezultate in urma furtunii violente care s-a abatut, weekendul trecut, asupra partii de nord-vest a tarii.

Spre exemplu, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, a anuntat ca a crescut numarul inspectorilor de evaluare si am marit pragurile despagubirilor pentru platile rapide si autoconstatare.

"ALLIANZ-TIRIAC a preluat peste 1.100 de notificari de daune la bunuri in primele 2 zile de la producerea furtunilor puternice din vestul tarii. 26 de inspectori de evaluare sunt pe teren, in zonele afectate pentru evaluarea pagubelor. Pentru a creste capacitatea de constatare a daunelor, echipele locale primesc suportul inspectorilor din zonele neafectate", a transmis, miercuri, compania.

In aceasta perioada cu un volum mare de daune si o necesitate crescuta de interventie rapida, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari spune ca va achita in regim de "plati rapide" daune de pana la valoarea de 10.000 lei, fata de valoarea de 2.500 lei in situatia standard. Tot in aceasta perioada, autoconstatarea daunei se poate face pana la valoarea de 7.000 lei, fata de 1.500 lei, in conditii standard.

Pentru autocontatare, clientii ALLIANZ trebuie sa trimita urmatoarele documente: fotocopie a actului de identitate al asiguratului; fotografii relevante ale pagubelor inregistrate (ansamblu si detaliu); fotografii de asamblu din care sa reiasa numarul cladirii; declaratia clientului cu privire la eveniment; schita locatiei sau masuratori facute de asigurat cu partile din cladire afectate.

Totodata, GROUPAMA Asigurari a anuntat ca, in cazul dosarelor avizate, achita in scurt timp suma de 2.000 lei, urmand ca la completarea dosarului, plata sa fie completata, acolo unde va fi cazul.

"In aceste zile atentia colegilor nostri este indreptata exclusiv catre clienti si estimam ca pana vineri - 22 septembrie - vor fi realizate plati, partiale sau integrale, pentru cel putin 60% dintre cei peste 600 de clienti care au avizat daune in aceste zile. Pana la sfarsitul saptamanii viitoare estimam sa atingem 100%", a transmis, miercuri, GROUPAMA.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme din data de 17 septembrie, si GENERALI Romania a informat clientii despre masurile implementate si pasii de urmat astfel incat acestia sa beneficieze de compensatii in conditii optime si intr-un timp cat mai redus.

Clientii GENERALI Romania din regiunile afectate, care detin o asigurare facultativa a locuintei, beneficiaza de o majorare a limitei oferite prin facilitatea de autoconstatare a pagubelor de la 1.500 de lei pana la 4.500 de lei. Pentru daunele ce nu depasesc valoarea de 1.500 de lei, avizarea online in baza autoconstatarii se inregistreaza pe sectiunea dedicata de pe portalul www.generali.ro. Aceasta trebuie insotita de detalii legate de dauna si de fotografii relevante ale pagubelor. Pentru daunele cu valoarea cuprinsa intre 1.501 si 4.500 de lei, avizarea se trimite direct pe adresa de email autoconstatare.ro@generali.com. In ambele cazuri, avizarea trebuie insotita de o copie a cartii de identitate a asiguratului. Pentru daunele mai mari de 4.500 de lei, la constatare se vor solicita initial urmatoarele documente: copia actului de proprietate, copia planului imobilului si copia cartii de identitate a asiguratului.

Potrivit GENERALI, aceasta facilitate este disponibila pentru locuintele situate in judetete Timis, Arad, Maramures, Hunedoara, Salaj, Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj si Alba si doar pentru daunele survenite in urma evenimentului din 17 septembrie, termenul la care expira fiind 6 octombrie 2017.

De asemenea, clientii OMNIASIG VIG afectati de furtuna pot face autoconstatarea daunelor mai mici de 1.000 euro, compania modificand procedura de constatare a daunelor pentru politele de asigurare a locuintelor si pentru politele de asigurare auto facultativa CASCO.

"Astfel, pana la data de 30 septembrie 2017 inclusiv, asiguratii OMNIASIG (persoane fizice) care au inregistrat o dauna cu o valoare de pana la 1.000 euro, pot face autoconstatarea acesteia. Polita respectiva trebuie sa aiba inclus riscul fenomene atmosferice", a precizat compania.

O furtuna puternica a afectat partea de nord-vest a tarii, lansand un bilant tragic in urma, fara precedent in Romania: opt morti si circa 140 de raniti, peste 200 de localitati afectate din 15 judete, sute de copaci cazuti si zeci de masini avariate, dar si locuinte inundate sau fara curent electric.