1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Asiguratorul american ALLSTATE a concediat 550 de regularizatori de daune auto in urma progresului tehnologic

Tom WILSON, Chief Executive Officer, ALLSTATE Corp., a avertizat, recent, asupra pericolului de "tsunami" pe care Inteligenta Artificiala il va avea asupra sectorului economic al serviciilor.

"AI va trece prin economia serviciilor ca un tsunami", a declarat WILSON in cadrul unui interviu acordat Bloomberg TV, citat de Insurance Journal.

Astfel, automatizarea va afecta o varietate de job-uri, de la comercianti la soferi de taxi. De altfel, McKinsey & Co. estimeaza ca peste 400 milioane de oameni din intreaga lume si-ar putea cauta un loc de munca pana in anul 2030 deoarece tehnologia le va prelua job-urile.

Aceasta schimbare s-a simtit deja la nivelul segmentului asigurarilor auto. ALLSTATE a concediat 550 de regularizatori de daune auto, deoarece progresul tehnologic le-a facut job-urile nenecesare, a declarat Tom WILSON, acesta mentionand ca si-au gasit cu totii alte locuri de munca. Asiguratorul investeste 40 milioane dolari in training-uri care sa ajute angajatii sa se adapteze noii economii.

"Fie ca esti un contabil, un regularizator de daune sau un programator, tehnologia iti va lua locul", a precizat WILSON. "Trebuie sa vedem cum putem antrena angajatii sa ocupe noi job-uri, nu unele care pot fi realizate de un robot".