Carmen RADU - Presedinte al Consiliului de Administratie, FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor - Cariere - 1asig.ro

Carmen RADU - Presedinte al Consiliului de Administratie, FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 
 Opinii 
 Dezbateri 


Bucuresti
20
1 EUR = 4.6303 RON
1 USD = 3.9308 RON


RFI

Cariere

Arhiva

Carmen RADU - Presedinte al Consiliului de Administratie, FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor


Carmen RADU Autoritatea de Supraveghere Financiara a desemnat-o pe Carmen RADU pentru functia de Presedinte al Consiliului de Administratie al Fondului de Garantare a Asiguratilor, institutie ce are ca scop protejarea creditorilor de asigurari in cazul falimentului unui asigurator.

Carmen RADU are o experienta profesionala de peste 20 de ani la nivel managerial in domeniul financiar-asigurari. Printre pozitiile ocupate de Carmen RADU se numara cele de Director General si Director General Adjunct al EUREKO Asigurari (2009 - 2014), de Director General Adjunct KD Life Asigurari (2006 - 2007) si de Director Executiv SARA Merkur (1995 - 2005).

Conform prevederilor Legii nr.213/2015, Fondul de Garantare a Asiguratilor s-a constituit in data de 27 iulie 2015 si va fi administrata de un Consiliu de Administratie format din 5 membri. Dintre acestia, 3 membri sunt desemnati de catre ASF, inclusiv Presedintele, iar 2 membri sunt numiti de catre Ministerul Finantelor Publice.

FGA va fi persoana juridica de drept public, parte a schemei de garantare in domeniul asigurarilor, care are ca scop protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator si va achita creantele de asigurari stabilite ca "fiind certe, lichide si exigibile" in limita unui plafon de 450.000 lei per creditor de asigurare al asiguratorului aflat in faliment. Pana la intrarea in vigoare a acestei legii, acesta se afla sub administrarea ASF, fara a exista o limitare a despagubirilor.

De asemenea, conform noului act normativ, fondul poate desfasura si activitatea de administrator special in procedura de redresare financiara a asiguratorilor ori de lichidator in procedura de lichidare voluntara, in conditiile prevazute de Legea nr. 503/2004 privind redresarea financiara, falimentul, dizolvarea si lichidarea voluntara in activitatea de asigurari.

Resursele financiare ale Fondului vor proveni din urmatoarele surse: contributii de la asiguratori (fara sa depaseasca 10% din primele brute incasate din activitatea de asigurari directe), dobanzi si penalitati de intarziere din plata cu intarziere a contributiilor de catre asiguratori, sume din fructificarea disponibilitatilor, sume din recuperarea creantelor Fondului, imprumuturi de la institutiile de credit sau imprumuturi obligatare, prin emisiune de titluri de valoare ale Fondului, dar si sume din alte surse, stabilite potrivit legii. Cota procentuala se stabileste distinct pentru cele doua categorii de asigurari, prin reglementari ale ASF, la propunerea Consiliului de Administratie al Fondului.


Publicat pe 20.08.2015
PAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM