Avantaje si dezavantaje - Tendinte - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Ghid Asig 
 Dictionar 
 Lex 
 Tendinte 
 Timp liber 
1 EUR = 4.7564 RON
1 USD = 4.2005 RON


RFI

Tendinte

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Avantaje si dezavantaje


Introducerea in productia de serie, incepand cu primii ani ai decadei trecute, a automobilelor dotate cu ABS (Anti Blocking System), un sistem ce permite obtinerea unor performante deosebite, ca timp si manevrabilitate, pe durata franarii unui vehicul, a facut ca din ce in ce mai multi proprietari de astfel de masini sa doreasca reduceri ale primelor de asigurare la politele de tip RCA.

Ca urmare a acestui fapt, in statele in care cotatiile de prima la aceasta clasa de asigurari sunt liberalizate, companiile au inceput sa studieze in mod direct impactul implementarii acestui sistem in autovehiculele de serie asupra dinamicii accidentelor de circulatie.
Astfel, in Statele Unite ale Americii, conform traditiei, intr-un timp record, in anul 1996, Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), in paralel cu autoritatile federale, a demarat un amplu studiu statistic al accidentelor.
Timp de aproape un an, au fost monitorizate toate incidentele mortale in care au fost implicate autovehicule, pietoni sau biciclisti, tinandu-se cont si de tipul accidentului, numarul de vehicule implicate etc.
Surprinzator, rezultatul acestui studiu a socat comunitatea stiintifica internationala: masinile dotate cu ABS cauzeaza mai multe accidente decat masinile cu frane traditionale. "Rezultatele studiului scot in evidenta faptul ca aceste automobile sunt implicate intr-un numar extrem de ridicat de incidente rutiere", explica Brian O'NEILL, Presedintele IIHS.
Aceste date statistice, oarecum neasteptate, pot fi explicate atat prin increderea sporita a soferilor in ei insisi si in capacitatea masinii, cat si prin faptul ca masinile dotate cu ABS erau, in 1996, la data realizarii studiului, produse exclusiviste, de ultima generatie, si inglobau tehnologii performante de ultima ora.
Astfel incat, dupa publicarea acestor informatii, posesorii automobilelor dotate cu ABS, care initial doreau sa plateasca prime mai mici, au fost aproape de a suporta majorari tarifare, care, din fericire pentru ei, nu au fost aplicate.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Avantaje si dezavantaje).
Share |


Autor: Alexandru CIUNCAN | Publicat pe 07.08.2003 | 3267 vizualizari


TOP Stiri
PAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM