1asig.ro
1asig.ro

BAAR si ISF organizeaza Conferinta "Asigurarile auto si siguranta in trafic in era digitala"

5 min. / 1.540 cuvinte
BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si ISF - Institutul de Studii Financiare organizeza Conferinta "Asigurarile auto si siguranta in trafic in era digitala" in data de 24 octombrie 2019, incepand cu ora 9:00, la Hotel Novotel din Bucuresti.

PROMO


Evenimentul reuneste specialisti din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, reprezentanti ai pietei asigurarilor si ai institutiilor specializate ale statului.

Publicatiile XPRIMM sustin evenimentul in calitate de Partener Media.

Temele de dezbatere propuse invitatilor sunt:
  • AI, telematics si tehnologii de tip blockchain - impact asupra asigurarilor auto
  • Noile tipuri de vehicule (e-trotinete, masini autonome, e-biciclete) si protectia participantilor in trafic
  • Digitalizarea in procesele operationale ale asiguratorilor auto
  • Interconectarea bazelor de date - potential avantaje pentru consumatorul de asigurari
  • Indicatori de performanta in siguranta traficului (Raportul ETSC din iul 2019)
  • Daunele cu elemente de extraneitate - provocari operationale si legislative
Tehnologiile digitale joaca astazi un rol central in dezvoltarea economiei mondiale. Industriile auto si cea a asigurarilor nu fac exceptie de la acest proces istoric, denumit de specialisti "cea de-a patra revolutie industriala a omenirii".

Pentru domeniul asigurarilor, digitizarea activitatilor a dus la dezvoltarea de proceduri interne in scopul automatizarii proceselor, mai ales tinand cont de scopul fundamental al digitizarii, care la acest moment este reprezentat de sporirea accesului la informatie si de imbunatatirea conservarii acesteia. Pasul urmator - digitalizarea activitatii - presupune posibilitatea ca un asigurator sa poata implementa proiecte complexe, de anvergura, prin folosirea de resurse reduse din punct de vedere al costurilor, concomitent cu mentinerea portofoliului de clienti. Este doar o problema de timp pana cand folosirea tehnologiilor digitale atat in domeniul asigurarilor auto, cat si a evaluarii despagubirilor vor deveni un standard, in contextul in care viteza si modul de implementare a acestora se vor concretiza in parametri reali de realizare.

Va invitam sa descoperiti programul evenimentului la adresa: https://isfin.ro/evenimente/conferinta-asigurarile-auto-si-siguranta-in-trafic-in-era-digitala-1

1.148 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO