1asig.ro

BCR: Profit net de peste 1,2 miliarde de lei in 2018

5 min. / 1.540 cuvinte
BCR a inregistrat, in anul 2018, un profit net de peste 1,2 miliarde de lei, in crestere cu 80% fata de anul precedent. Iar activele au ajuns la 71,530 miliarde de lei, de la 70,931 miliarde de lei in 2017, se arata in raportul bancii.

PROMO


Creditele si avansurile acordate clientilor de catre BCR au crescut cu 8,7%, la 36,4 miliarde de lei, in principal datorita cresterii sustinute a creditelor retail, in timp ce stocul de credite corporate a crescut marginal, conform unui comunicat de presa emis de catre banca. Creditele noi pentru companii au fost de 7,1 miliarde de lei in 2018, bani care au ajuns in sectoare precum industria prelucratoare (in principal auto), agricultura, servicii medicale si IT. In ceea ce priveste sectorul IMM-urilor, finantarea acestora a crescut cu 15% fata de 2017, depasind 5,45 miliarde de lei.

Veniturile nete din dobanzi au crescut cu 16%, la 2,047 miliarde de lei, de la 1,764 miliarde de lei in 2017, ca urmare a cresterii nivelului dobanzilor in piata, precum si a volumelor mai mari de credite si conturi curente.

"2018 a fost un an de consolidare a parteneriatelor strategice dezvoltate cu clientii nostri, in care am continuat sa sprijinim companiile romanesti si multinationale care au creat valoare adaugata in economie. Am fost mai flexibili si am eficientizat procesele, urmand sa continuam aceeasi directie si anul acesta. Le multumesc clientilor pentru curajul de a crede intr-o Romanie prospera si le multumesc colegilor pentru ca se reinventeaza in fiecare zi. Ne transformam si invatam in fiecare zi de la clientii nostri, si lucram intens la simplificarea interactiunilor cu ei. Am demonstrat ca suntem un partener de incredere atat pentru mediul privat, cat si pentru cel guvernamental, unde am jucat un rol important in toate proiectele strategice, precum Prima Casa sau Start-up Nation. Din pacate, de la finalul lui 2018 lucram intr-un context economic mai impredictibil ca niciodata. Directia in care ne indreptam in prezent poate influenta puternic generatiile viitoare. Este necesar sa ne asezam cu totii la masa si sa analizam la rece ce functioneaza si ce nu. Istoria recenta arata ca taxele sectoriale nu ajuta economiile ce o aplica si creeaza neincredere", a declarat Sergiu MANEA, CEO, Banca Comerciala Romana

Veniturile nete din comisioane au avansat cu 0,9% la 706,8 milioane de lei, de la 700,7 milioane de lei in 2017, datorita veniturilor mai mari din mentenanta, precum si a tranzactiilor cu si fara numerar.

BCR a generat credite totale noi, acordate in moneda locala persoanelor fizice si microintreprinderilor, de peste 8 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro) in 2018, pe baza cresterii, fata de 2017, cu 50% a vanzarilor de credite de nevoi personale "Divers" si o crestere de trei ori a vanzarilor pentru creditul standard imobiliar "Casa Mea". De asemenea, BCR a ajuns la o cota de piata de 22% din segmentul creditelor imobiliarde acordate in 2018

599 accesari