1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

BNAA a organizat un seminar dedicat situatiei sistemului Carte Verde din Moldova

Anual, 400.000 de daune sunt platite si gestionate de Consiliul Birourilor Carte Verde, reprezentand 1,8 miliarde euro. Mai mult, anual in Europa, Consiliul Birourilor plateste circa 1 miliard euro pentru soferii neasigurati care produc accidente.

"Potrivit estimarilor noastre, fraudele reprezinta circa 10-15% din daunele platite anual in sistemul Carte Verde", a declarat Jean ZENNERS, Presedinte, Consiliul Birourilor Carte Verde, in cadrul unui seminar organizat de Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) dedicat situatiei Carte Verde din Moldova. Media XPRIMM este reprezentata in cadrul seminarului de catre Oleg DORONCEANU, International Relations Director.

Reamintim ca termenul de suspendare a Moldovei din sistemul international Carte Verde a fost amanat pana la 1 octombrie 2015. Ca urmare a faptului ca societatile moldovenesti membre BNAA au transferat garantia externa in valoare de 4,25 milioane euro catre Consiliul Birourilor de la Bruxelles, s-au achitat datoriile pentru politele emise pentru Carte Verde in valoare de circa 70.000 euro.

In perioada ianuarie-iunie 2015, companiile locale de asigurare membre BNAA au subscris prime brute pe segmentul Carte Verde in valoare de 123,38 milioane lei sau 6,11 milioane euro, in scadere cu 6,38% in moneda nationala fata de perioada similara a anului precedent. Ca urmare a devalorizarii monedei nationale fata de valuta europeana cu aproape 9%, subscrierile in euro au scazut cu aproape 14%.

In perioada raportata, daunele platite pe politele Carte Verde de catre asiguratorii moldoveni au crescut cu 24% fata de perioada similara a anului precedent. Cele mai multe daune au fost platite de companiile ASITO, MOLDASIG, DONARIS-GROUP VIG si GRAWE CARAT Asigurari.

Rezultatele Carte Verde pentru S1 2015 (click pe poza)