1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Banca Centrala a Frantei cere asiguratorilor sa vanda mai multe asigurari cyber

Companiile de asigurare din hexagon au fost atentionate de Francois Villeroy de Galhau, Guvernatorul Bancii Centrale a Frantei, sa sporeasca gradul de acoperire al politelor impotriva riscurilor cibernetice in randul asigurarilor, pe fondul intensificarii fenomenului de furturi de date confidentiale la nivelul Europei, conform One America News Network.

"Asiguratorii ar trebui sa invete din propriile experiente ... in scopul de a crea o piata mai stabila, atat in Franta, cat si in Europa", a declarat Francois Villeroy de Galhau in timpul unei conferinte la Paris.

"Cu ajutorul asiguratorilor si reasiguratorilor ar trebui sa creasca gradul de acoperire si numarul cereri de asigurare, riscurile cibernetice fiind un fenomen care poate afecta din ce in ce mai multe afaceri", a punctat Francois Villeroy de Galhau.

In pofida unei cresteri rapide, comparativ cu realitatea din Statele Unite, cyber-asigurarile nu sunt un produs foarte popular in Europa, dar este foarte probabil, ca in urmatorii ani, sa se extinda foarte mult pe fondul noilor reglementari la nivelul UE, a aratat Guvernatorul Bancii Centrale a Frantei.

Circa 28% din companiile din Europa au fost victimele unui atac cibernetic in ultimile 12 luni, dar dintre acestea, doar 13 procente detineau si o asigurare de acest tip, potrivit unui sondaj publicat in octombrie 2016 de Marsh & McLennan Companies (MMC), conform One America News Network.

MMC estima valoarea primelor de asigurare pe aceasta nisa la circa 3,5 miliarde USD, din care 3 miliarde USD - Satele Unite ale Americii si doar 300 milione USD - Europa.