1asig.ro

Banca Mondiala avertizeaza ca 60 de milioane de oameni vor ajunge la saracie extrema

5 min. / 1.540 cuvinte
Aproximativ 60 de milioane de oameni vor ajunge in prag de saracie extrema, din cauza crizei provocate de catre pandemia coronavirus, fiind nevoiti sa traiasca cu mai putin de 1,90 dolari de persoana pe zi, avertizeaza Presedintele Bancii Mondiale, David MALPASS.

PROMO


Conform oficialului Bancii Mondiale, citat de BBC, institutia se asteapta ca economia globala sa scada cu 5% in acest an, iar pandemia a dus deja la pierderi de locuri de munca si la falimente, tarile mai sarace fiind cele mai afectate.

"Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistenta medicala sunt sub tensiune la nivel mondial. Estimarea noastra este ca pana la 60 de milioane de persoane vor fi impinse in saracie extrema - ceea ce sterge toate progresele inregistrate in atenuarea saraciei in ultimii trei ani", a spus MALPASS, transmite Mediafax.

In acelasi timp, Jamie DIMON, directorul executiv al bancii JP Morgan, a declarat ca pandemia ar trebui sa actioneze drept un apel la constuirea unei societati mai echitabile. "Este speranta mea ca vom folosi aceasta criza drept un catalizator pentru a reconstrui o economie care creeaza si sustine oportunitati pentru mai multi oameni, in special pentru cei care au ramas prea mult timp in urma", a precizat el inaintea reuniunii anuale a actionarilor bancii.

Banca Mondiala defineste "saracia extrema" traiul cu mai putin de 1,90 dolari de persoana pe zi.

178 accesari