1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre investeste 35 mil. euro in obligatiuni verzi emise in Romania

Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB), institutie financiara internationala infiintata de 11 tari din zona Marii Negre, printre care si Romania, investeste 35 de milioane de euro in obligatiuni in valoare de 400 de milioane de euro emise de compania imobiliara Globalworth.

Veniturile obtinute din subscriptia bancii vor fi folosite pentru dezvoltarea si constructia de spatii de birouri in Bucuresti, in conformitate cu standardele de sustenabilitate privind mediul.

"Investind in aceasta emisiune, BSTDB acorda un vot de incredere pietei de capital din Romania si sprijina infrastructura de calitate a tarii. Finantarea noastra va aduce multiple beneficii pentru economia romaneasca, inclusiv venituri suplimentare din impozite, crearea directa si indirecta de locuri de munca si imbunatatirea competitivitatii sectorului", a declarat Dmitry Pankin, Presedintele BSTDB.

La randul sau, Dimitris Raptis, Co-CEO si Chief Investment Officer al Globalworth a mentionat ca oferta a fost suprasubscrisa de mai mult de doua ori. "Oferta a fost suprasubscrisa de mai mult de doua ori, ceea ce reprezinta o confirmare in plus a performantei noastre si, de asemenea, un succes din perspectiva managementului pasivelor, deoarece ne permite sa ne imbunatatim in continuare profilul de scadenta al datoriei, prin extinderea acestuia in viitor".

Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB) este o institutie financiara internationala infiintata de 11 state din zona Marii Negre: Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Romania, Rusia, Turcia si Ucraina. Sediul central este in Salonic, Grecia. Banca sprijina dezvoltarea economica si cooperarea regionala prin acordarea de imprumuturi, linii de credit, capitaluri si garantii pentru proiecte si prin finantari comerciale in sectoarele publice si private din tarile membre. Capitalul autorizat al Bancii este de 3,45 miliarde de euro.