1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Beazley: Piata de reasigurare va fi anul viitor un "mediu provocator"

Piata de reasigurare va fi un "mediu dificil" anul viitor, pe care Beazley se asteapta sa o vada suferind schimbari semnificative, spune directorul general Adrian Cox. Acesta a declarat ca "o reasigurare la un pret corect si o piata de reasigurare disciplinata reprezinta un lucru pozitiv pentru industria asigurarilor in general. O schimbare este in general benefica si ar trebui sa incurajeze un comportament disciplinat si in industria asigurarilor", a mai adaugat el.

Cox a declarat ca se asteapta sa plateasca mai mult pentru reasigurare anul viitor, insa, datorita relatiei solide a Beazley cu reasiguratorii, este increzator ca oferta companiei ar trebui sa isi pastreze integritatea in 2023.

Avand in vedere ca reinnoirile in reasigurare de la 1 ianuarie 2023, Cox a citat, de asemenea, speculatiile potrivit carora tarifele ar putea creste "de la mijlocul 20, 25% la 50% sau chiar mai mult."

"Cred ca piata de reasigurare va trece printr-o schimbare structurala la 1/1, iar acest lucru va avea un impact asupra portofoliului de asigurari property", a spus Cox.

In plus, a precizat ca Beazley va urmari sa valorifice oportunitatile din cadrul portofoliilor sale de reasigurare/reasigurare property, pe masura ce industria devine mai preocupata de riscul climatic. In acelasi timp, Beazley a raportat cheltuieli estimate la 120 de milioane de dolari din cauza uraganului Ian.

Compania considera ca pentru lunile ramase din 2022 si pana in 2023 piata este "mai favorabila" decat a crezut ca va fi in vara, iar acest lucru se va reflecta in planul de afaceri al Beazley, pe care il va finaliza la sfarsitul anului, a mai declarat Cox.

In ultimele sale rezultate, Beazley a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 22%, comparativ cu primele noua luni din 2021.