1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Brexit: Gigantul francez AXA isi muta echipele din Marea Britanie si Franta, in Irlanda

Cu doua luni inainte de momentul Brexit, gigantul francez AXA anunta public ca, in viitorul apropiat, isi va muta echipele din Marea Britanie si Franta, in Irlanda, arata presa internationala. Thomas BUBERL - CEO, AXA -, sustine ca grupul XL - preluat de AXA, in 2018, in urma unei tranzactii estimate la 15 miliarde de dolari -, luase deja decizia de a-si muta echipa in Irlanda inainte ca grupul sa fie preluat de AXA.

AXA Group - care, potrivit Forbes, se regaseste in Top 3 cei mai mari asiguratori la nivel global, alaturi de PING AN Insurance Group si, respectiv, ALLIANZ Group -, nu a oferit, pana in prezent, informatii exacte cu privire la numarul angajatilor care vor fi mutati in Irlanda. "Avem, in prezent, 60 de angajati in Dublin, dar, in 2019, numarul va creste in functie de necesitati", s-a limitat sa declare un reprezentant AXA.

In ultima perioada, nu putine au fost companiile de asigurari si reasigurari care, incercand sa isi pastreze clientii europeni si dupa momentul Brexit, au decis sa isi mute operatiunile in afara Marii Britanii. Potrivit presei internationale, Dublin concureaza cu Frankfurt si alte mari orase europene, incercand sa atraga cat mai multe companii din Marea Britanie dupa momentul Brexit, prevazut pentru data de 29 martie.