CEC Bank: Profit brut la noua luni de circa 203,9 milioane lei - Piete financiare...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova Bucuresti
28
1 EUR = 4.6572 RON
1 USD = 3.9685 RON


RFI

Piete financiare

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

CEC Bank: Profit brut la noua luni de circa 203,9 milioane lei


CEC Bank continua sa se mentina printre bancile profitabile din sistemul bancar romanesc, inregistrand la data de 30 septembrie 2017 un profit brut de circa 203,9 milioane de lei.

Cu o valoare totala neta a bilantului de 28,59 miliarde de lei la 30 septembrie 2017, in crestere cu 1,54% fata de 31 decembrie 2016, CEC Bank a reusit sa isi majoreze cota de piata de la 7,16% din total active bancare la sfarsitul anului trecut, pana la 7,23%, ocupand pozitia a saptea in topul bancilor din sistemul bancar romanesc.

Portofoliul de credite in sold aferent clientilor persoane juridice a crescut cu circa 5,3%. De asemenea, banca si-a majorat si portofoliul de credite in sold acordate persoanelor fizice, care a inregistrat o crestere cu aproximativ 10% in anul 2017 fata de anul precedent, in comparatie cu cresterea inregistrata de sistemul bancar de cca. 5,6%. In ambele cazuri insa, cresterea reala a soldului aferent acestor credite a fost de cca. 8,5% (comparativ cu cresterea de cca. 4,3% inregistrata la nivelul sistemului la data de 31.08.2017), dar aceasta a fost diminuata de operatiunile de reducere directa a valorii contabile brute a creditelor ("write-off").

In ceea ce priveste volumul de credite noi acordate in anul 2017, acesta a crescut fata de perioada similara a anului precedent cu 33,5%, ajungand la o valoare de 4,8 miliarde lei in primele 9 luni ale anului 2017.

De la inceputul anului, CEC Bank a acordat clientilor persoane juridice un numar de 4.793 credite punte tip APIA in valoare de cca. 278,5 milioane lei. In plus, Banca a mai acordat clientilor PJ un numar de 4.071 credite noi, in valoare de cca. 3,3 miliarde lei, incluzand si suplimentari de linii de credit, facilitati de tip descoperit de cont pe card business, plafoane de creditare.

In perioada ianuarie-septembrie 2017, Banca a acordat clientilor persoane fizice un numar de 37.723 credite in valoare de cca. 1,22 miliarde lei (inclusiv credite acordate prin card), din care 3.463 credite de investitii (imobiliare, ipotecare, Prima Casa), in valoare de cca. 625,48 milioane lei.

Continuand politica de sustinere a absorbtiei de Fonduri Europene, Banca a acordat pana la data de 30 septembrie 2017 un numar de 42.119 facilitati de credit pentru proiecte de accesare fonduri europene si credite punte pentru prefinantarea subventiilor, pentru care valoarea insumata a granturilor se ridica la 12,69 miliarde lei.

Banca este implicata activ in promovarea si derularea Programului Start-Up Nation, oferind atat beneficiarilor din mediul urban, cat si celor din mediul rural pachete Start-Up IMM si credite punte Start-Up Nation.

Soldul depozitelor atrase de la clientela nebancara a inregistrat la data de 30 septembrie 2017 o crestere cu 2,1% fata de sfarsitul anului precedent, in conditiile in care Banca detine suficiente lichiditati si a aplicat o politica de temperare a atragerii acestor surse.

Pe parcursul anului 2017, banca a continuat sa inregistreze o imbunatatire semnificativa a calitatii activelor. Rata expunerilor neperformante (NPE Ratio), calculata potrivit specificatiilor emise de Autoritatea Bancara Europeana (The EBA Methodological Guide - Risk Indicators and Detailed Risk Analysis Tools) a inregistrat la data de 30 septembrie 2017 un nivel de 7,3%, comparativ cu un nivel de 8,4% inregistrat la data de 31 decembrie 2016, in timp ce rata creditelor neperformante din imprumuturi si avansuri acordate clientilor persoane fizice, cu un nivel de 3,6%, reflecta o calitate ridicata a portofoliului de credite acordate persoanelor fizice. Rata expunerilor neperformante din credite si avansuri inregistreaza un nivel de 10,91% la data de 30 septembrie 2017, in scadere cu 1,05 p.p. fata de nivelul inregistrat la data de 31 decembrie 2016.

Banca ofera clientilor sai persoane fizice si persoane juridice intreaga gama de produse si servicii ale unei banci comerciale universale, precum credite, inclusiv sindicalizari, operatiuni documentare, factoring, depozite, carduri, Internet Banking, Mobile Banking, Phone Banking, Split TVA etc.

"Rezultatele inregistrate in primele noua luni ale anului demonstreaza, o data in plus, succesul strategiei de dezvoltare anuntate in 2007, care prevedea ca pe termen lung, CEC trebuie sa devina o banca comerciala universala puternica, un competitor real pe toate segmentele pietei bancare (retail, IMM-uri, finantarea activitatilor agricole si chiar a marilor corporatii).Conform misiunii asumate, vom continua sa sustinem cu precadere IMM-urile, agricultura si administratiile publice locale. O atentie deosebita vom acorda si cofinantarii proiectelor finantate din fonduri europene. Pentru finalul de an ne-am propus sa continuam evolutia ascendenta, in special in zona creditarii, cu impact vizibil asupra cresterii eficientei", a declarat Radu Gratian Ghetea, Presedinte - Director General CEC Bank.

El a adaugat ca "o preocupare majora a Bancii in acest moment este adaptarea intregii activitati la cerintele tehnice si organizatorice legate de competitia pe linia digitalizarii".


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (CEC Bank: Profit brut la noua luni de circa 203,9 milioane lei).
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 06.10.2017 | 740 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM