1asig.ro
1asig.ro

CERT-RO: O noua campanie de phishing are ca tinta utilizatorii Facebook

5 min. / 1.540 cuvinte
O noua campanie de phishing, care are ca tinta utilizatorii Facebook, se propaga pe Facebook, avertizeaza Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO).

PROMO


"Una dintre metodele preferate de atacatori in raspandirea continutului malitios este aceea de a crea mesaje, e-mailuri sau chiar pagini false, care arata (din punct de vedere vizual) asemanator cu o notificare legitima. Mai mult, fara o analiza atenta a provenientei mesajului, astfel de campanii pot fi convingatoare. Asa cum se poate observa din capturile paginilor care promovau astfel de continut, mesajul postat avea ca obiectiv impacientarea utilizatorului, cu privire la blocarea contului personal, pentru raspandirea de informatii false sau frauda", noteaza specialistii intr-un mesaj transmis pe Facebook.

Conform acestora, pentru a il reactiva, atacatorii au inclus in text un link care ducea catre un site de phishing, unde se colectau datele de autentificare ale contului de Facebook.

"Recomandarea echipei CERT-RO este, in primul rand, sa nu actionam impulsiv in mediul online si sa citim cu atentie textul mesajelor sau a notificarilor pe care le primim. Daca avem suspiciuni, sa verificam link-urile sau atasamentele pe care urmeaza sa le accesam cu o solutie de securitate. Daca ati cazut victima unei astfel de capcane, va recomandam sa ne scrieti la alerts@cert.ro sau sa ne trimiteti un mesaj pe conturile noastre de social media!", subliniaza institutia.

239 accesari